Britt Dekker tegen AH: ‘Weet je hoeveel mensen er honger hebben?’

‘Weet je hoeveel mensen er honger hebben?’

Ja, Britt. Dat weet meneer Heijn. En wij durven te beweren dat hij er een hoop meer aan doet dan jij, om die honger elke dag weer bij een hoop mensen te verminderen.

Vandaag ontdekte Britt Dekker een container gevuld met voedsel van een AH-filiaal. Ze nam een filmpje op waarin ze haar verontwaardiging over zoveel verspilling van Albert Heijn uitsprak* en gooide het op twitter:

Het hart van de blonde BN’er (waar kennen we haar eigenlijk van?), zit vast op de goed plek, maar haar mond, en haar actie om zonder kennis van zaken te roepen dat de Zaanse grootgrutter meneer Heijn helemaal gek is geworden, gaan ons te snel. En te ver. Ze slaat de plank mis en het kwalijke is dat haar tweet flink geretweet wordt (345 keer momenteel). AH reageerde op haar:

Maar de negatieve reacties blijven komen.

Voedselbank

Wij kennen Albert Heijn onder meer als hofleverancier van de voedselbank. Sterker nog, hoewel wij ze nooit op borstklopperij in die richting hebben betrapt, ze hebben mee ontwikkeld aan een veilige mogelijkheid om voedsel dat overblijft zo efficiënt mogelijk bij de verschillende banken te krijgen.

Wij stellen voor dat ze eens gaat praten met de mensen van de voedselbank.

*Hieronder nog even de tekst van Britt:

“Oké, de Albert Heijn is dus helemaal gek geworden. Ik loop, zeg maar, hier langs, en ik zie gewoon een container vol met allemaal gewoon taarten en broodjes en, weet ik veel, mosselen en gewoon allemaal eten wat ze gewoon in de container gooien en sla en dat gaan ze dan allemaal gewoon verbranden, of ik weet niet wat ze ermee gaan doen, ze gaan het weggooien. Maar het had toch ook gewoon naar een voedselbank of weet ik wat kunnen gaan. Meneer Heijn, je bent helemaal gek geworden. Dit is superzonde. Weet je hoeveel mensen er honger hebben? En je kan toch ook gewoon, kijk het is misschien wel tot 1 september goed, maar je had toch ook gewoon een dag tevoren kunnen bedenken dat je dit niet meer allemaal uitverkoopt? Echt! Dit vind ik echt gek. Superzonde.”

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Jan v/d Broek

  Ik weet ook niet waarom die Britt een BN is, maar een bijdrage aan de kenniseconomie kan je haar niet noemen.

 • erik

  Dat laten we dan maar aan jouw over Jan , maar wat vindt je er van dat er zoveel weggegooid wordt , en ook zonder brandlucht …

  • Erik Esteie

   Dat er zoveel weggegooid wordt ligt niet aan de supers maar aan de overheid, die eist dat eten na een bepaalde datum niet meer verkocht mag worden….

 • rj

  Op AH is genoeg aan te merken dus daar is een terecht punt. In mijn beleving nemen twee oud-AH-managers het goede voorbeeld met hun winkelformule Marqt met vijftien winkels in amsterdam alleen, door uit te gaan van enerzijds eerlijke producten waar AH nog wat van kan leren en anderzijds van een verdienmodel van drie procent en daarbij overwinst terug te laten stromen naar producenten, werknemers en consumenten. Inderdaad is onwetendheid de grootste zonde, maar samen weten we alles, dus in plaats van deze vrouw af te branden, is aanvullende kennis en onderbouwing een stuk nuttiger te noemen.

  Bovendien. In plaats van zeuren had ze ook een afspraak met dat filiaal kunnen maken en een foto van de nog bruikbare goederen op de talrijke weggeefgroepen kunnen zetten. Dat geldt voor iedereen. AH voorop…

 • Paladijn

  Aha de loyale werknemers van AH komen hier n.a.v. het artikel duidelijk in actie.
  Niets over onze baas zeggen!!!

 • Johanna

  Nu ik kom wel bij Albert Heijn en dan tref ik regelmatig spullen over de datum in de vakken aan, ben er al mee naar de manager geweest en die beloofde beterschap. Maar je kan net zo goed tegen een muur praten dan tegen deze meneer. Hoop dan ook maar dat daar eens de warenwet onverwachts binnenloopt, zou wel eens goed zijn. Ook worden de vakkenvullers niet gecontroleerd op hoe ze vullen met betrekking tot versheidsdatum.
  Directie ik hoop dat u hier eens wat meer mee gaat doen.
  Ik heb het dan over een XL winkel in Noord Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *