De brug van de Hogendijk naar de Czarinastraat in Zaandam is pas in september van dit jaar klaar. Als dat lukt heeft het werk aan de brug 14 maanden geduurd. Op 1 juli 2020 werd de brug afgesloten.

De laatste bewonersbrief rept nog van mei 2021 als einddatum, maar op de borden stond dat het werk t/m juni 2021 zou duren. Bij de Rozengracht zijn nu nieuwe borden geplaatst: werkzaamheden t/m augustus 2021.

Als gevolg van het werk aan de Hogendijk is de Russische Buurt nu al maandenlang lastig te bereiken. De poller in de Czaar Peterstraat is buiten gebruik en ook de paaltjes op de Hogendijk zijn weg om de buurt te ontsluiten. Op de Nicolaasstraat is tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd. De ontsluiting via de Rozengracht kan alleen op niet-marktdagen en is bovendien maar in één richting mogelijk. In de buurt is sprake van veel vastlopend verkeer. Zelfs de Lage Horn is een doorgaande autoroute geworden (in twee richtingen) en het inrijverbod van de Rozengracht vanaf de Czarinastraat wordt massaal genegeerd.

UPDATE: Zaanstad: vertraging door ‘kleine tegenvallers’ brug Czarinastraat

Foto boven: het nieuwe bord met de langere sluitingsperiode, onder: het werk aan de brug vanaf de Hogendijk (foto’s: De Orkaan).

Lees hier meer over de brug, de Czarinastraat en de Hogendijk.