Bruna weg van Gedempte Gracht

“Wij gaan verhuizen” klinkt als een verhuizing. Maar in dit geval is het natuurlijk gewoon een winkelsluiting vermomd als verhuizing. “We gaan weg” was de juiste tekst geweest.

De ‘verhuizing’ naar Bruna Zaans Boekhuis zal daar onzichtbaar zijn. Die winkel bestaat daar namelijk al. Aan de Gedempte Gracht komt nr. 47 op de hoek van de ingang naar het Rozenhof leeg te staan.

Door Piet Bakker De Orkaan). Tip en foto: Hessel Kraaij.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • hans van rheenen

  Nog geen jaar geleden vertelde één van de medewerkers van deze Bruna, dat de bezitter van de twee winkels dezelfde was en beide winkels goed liepen

  Kort erop werd het pand echter al aangeboden.

  Op de Gedempte Gracht is inmiddels veel aan het verschuiven.

 • hans van rheenen

  Correctie …

  De Bruna-winkel op de Gedempte Gracht staat niet te koop, maar te huur op Funda Bussiness voor € 53.500 per jaar.

 • Diederik Eijer

  Ik heb mij altijd verbaasd dat er 2 Bruna winkels waren in Wormerveer. Historisch ontstaan geloof ik. Er zat vroeger de arbeiders pers. In 2012 overgenomen door Bruna. En daarna waren er dus 2 boekwinkels.

  • Ted Groentjes

   Je bedoeld Zaandam i.p.v. Wormerveer.

   • Diederik Eijer

    Ja, foutje…:-)

    • PIm Holwert

     Het gaat heel slecht met Audax (moederbedrijf AKO en Bruna). Er staat een megabelastingschuld in de boeken. En de belastingdienst maakt voor Audax geen uitzondering. Daarnaast gaat het in de boekenbranche gewoon slecht. Oké Atlas van Lucinda Riley maakte de meimaand goed, maar zoals het gezegde luidt: 1 Zwaluw maakt nog geen zomer. De boekenverkoop in Nederland ligt 4 % voor op vorig jaar. Haal je daar de inflatie vanaf…. dan zit je dus in de min. Salarissen zijn gestegen, huur van de panden, energie wat duurder is en je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat het knelt. Daarnaast is Bruna nooit met de tijd meegegaan. Kijk maar naar de Kijkshop, V&D, etc. Er is geen geld om te vernieuwen. Bestaande ondernemers van Bruna stappen maar al te graag uit het al te nauwe jasje dat Bruna heet. Vrijheid levert geld op.

     • Bert van Schie

      Sluitend verhaal, maar hoe weet je dat de belastingdienst voor Audax geen uitzondering maakt?

 • sonje graaf

  Jammer.
  Je hoefde voor een kaartje of een tijdschriftje niet helemaal naar de Dam te lopen, waar je soms best lang in de rij moet staan om je geld kwijt te raken.

 • Karin Singeling

  Dus in een maand tijd is Zaandam twee boekwinkels armer: AKO op het station en deze Bruna dus op de Gracht. Benieuwd wat er gaat komen. Is daarover iets bekend bij de geachte redactie?

 • Ik was zaterdag in Purmerend en viel haast van mijn fiets van verbazing. Ze hebben daar niet alleen een echte boekwinkel, maar ook een Expert en een BCC en een echte fotovakwinkel (die op onze is gracht is een winkel met niks) en alles compact bij elkaar. Waarom kan het daar wel en in Zaandam niet?

 • Diederik Eijer

  Een ander winkelcentrumbeleid denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *