Op klaarlichte heeft een man twee zeilboten gestolen, die aangemeerd lagen aan de Zaanweg in Wormerveer. Hij kon binnen een half uur op heterdaad worden aangehouden door de politie. 

De man kwam op een schip aanvaren op de Zaan en besloot de twee zeilboten aan zijn boot vast te maken. Vervolgens nam hij de zeilboten een stuk mee op sleeptouw richting Westknollendam. Iets verderop werd hij door een agent gesommeerd om naar de kant te komen. Hierop legde hij aan de Veerdijk in Wormer aan.

Alerte buurtbewoners zagen rond 14.20 uur dat de man, die zij niet kenden als eigenaar, er met de zeilboten vandoor ging. De politie ging er op af en ook de Havendienst kwam ter ondersteuning. 

De man verzette zich en dook de stuurhut op het schip in. Een politieagent heeft met zijn wapenstok het raam ingeslagen en gebruikte pepperspray om de man aan te kunnen houden. Extra eenheden van de politie, waaronder de hondengeleider kwamen naar Wormer. De man is overgebracht naar het politiebureau.

De eigenaresse van één van de boten zat aan de Zaan in Wormerveer een ijsje te eten en zag plots haar boot voorbij varen. Ze ging er op de fiets achteraan en was blij dat ze haar zeilboot meteen weer terug had. Ze gaat aangifte doen van diefstal. De politie zal contact opnemen met de eigenaar van de andere zeilboot.

De zeilboten zijn door de Havendienst en twee agenten weer teruggebracht naar hun vaste stek aan de Zaanweg in Wormerveer.

Onder een slideshow met tien foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer