Michel Schermer, de beheerder van Facebookgroep Wormerveer, maakt nieuws zichtbaar in zijn woonplaats en hij modereert de nieuwtjes en reacties die anderen willen brengen.

Dat doet hij als de beste, maar meestal is hij zelf geen onderdeel van dat nieuws.

______________________________________________________________________

Update 11:10 uur: de buizerd heeft het uiteindelijk toch niet gered.

______________________________________________________________________

Gisteravond was dat anders. Een man in zijn straat vroeg om hulp omdat er een flinke vogel versuft naar een muur zat te turen. Michel bedacht zich geen moment en hij stopte hem in de reismand van de kat. Daar paste hij maar net in. Daarna belde hij Zaanse Stichting Dierzorg.

Dierenambulancemedewerker Martin van Zeelt kwam, en zag dat het om een buizerd ging. En – hoewel het dier een kale plek op zijn kop heeft – het lijkt een puber te zijn. Normaal wonen en jagen ze in bossen, op de heide en in weilanden, maar ze beginnen ook steeds vaker de dorpen (Wormerveer!) en steden te vinden.

Foto: Michel Schermer (Martin van Zeelt)

Van Zeelt nam de vogel mee naar Dierzorg. Op de vraag wat er met de buizerd gaat gebeuren antwoordde hij:

‘Deze vogel zal hoogstwaarschijnlijk naar het roofvogelcentrum in Amsterdam worden gebracht. Ik ga zo even kijken hoe ie de nacht is doorgekomen en hem helpen zijn pyjama uit te trekken en zijn snaveltje te poetsen. Daarna serveer ik wat cornflakes met muizen.’

Michel Schermer/ Martin van Zeelt

De foto’s zijn gemaakt door Michel Schermer en Martin van Zeelt.