Een Goede Vrijdag op het Compaen VMBO! Burgermeester Hamming bracht deze vrijdagochtend namelijk een wijkbezoek aan Westerwatering en ging ook langs bij het Compaen. Dani Lok – leerling én junior Orkaankracht – maakte een verslag van het bezoek aan zijn school.

Tijdens het bezoek hebben de leerlingen van Compaen VMBO met de burgemeester gepraat over veiligheid en kansengelijkheid. Hoe kan gemeente Zaanstad ons helpen om veiligheid op school en in de omgeving te bevorderen? Leerlingen hebben uitgesproken wat ze missen op school. We hebben met elkaar afgesproken dat we samen met de burgemeester op zoek gaan naar oplossingen. Eén van de ideeën die daarbij werd uitgesproken is het vaker langskomen van jeugd Boa’s.

Niet alleen de leerlingen, maar ook medewerkers van Compaen VMBO hebben met de burgemeester gesproken over wat veiligheid voor hun betekent. Hoe veilig voelen de medewerkers zich? En wat zouden ze willen verbeteren?

Tot slot kreeg de burgemeester door de schoolleiding een rondleiding door het restaurant en de keuken. Hier mocht hij natuurlijk een hapje met ons mee-eten.

Bijdrage van Dani Lok