Burgemeester Hamming: Schilders- en Waddenbuurt Drugsvrij!

De Schilders- en Waddenbuurt in Zaandam krijgt als eerste buurt in Zaanstad het predicaat ‘Drugsvrije Buurt’.

Burgemeester Hamming zal om 11:00 uur het bijbehorende certificaat uitreiken in snackbar Bolke de Beer, het kloppend hart van de buurt.

Hamming laat via een persbericht weten dat het klik- en schandpaalbeleid van de afgelopen twee jaar ten einde is. Vanaf nu wordt er positief beleid gevoerd:

“De strijd tegen de ondermijning is nog steeds het speerpunt van ons beleid. Maar we gaan het dichtspijkeren van drugpanden temporiseren en de focus van ons beleid verleggen naar het bieden van positieve prikkels voor die wijken waar het wel goed gaat.

We kunnen de bedrijventerrein in de Achtersluispolder en Westerspoor wel helemaal dichtspijkeren en elke week in Poelenburg, Kogerveld en Saendelft ingrijpen, maar naast hard moeten we ook kunnen laten zien dat we een zachte kant hebben.”

Waarom juist juist de Schilders- en Waddenbuurt. Hamming:

“Blijkbaar wonen daar allemaal keurige mensen die elkaar goed bij de les houden. Zo zouden wij in deze stad allemaal met elkaar om moeten gaan. Deze buurt is een voorbeeld voor Zaanstad, niets meer en niets minder. Als we allemaal Schildersbuurters waren, dan zag de wereld er heel anders uit!”.

Hieronder de Orkaan-wietkaart, met inderdaad als een Gallisch dorpje de Schilders- en Waddenbuurt als een witte vlek zonder één drugsvangst.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *