Burgemeester Hamming verbiedt boerenblokkade 

Burgemeester Jan Hamming verbiedt de demonstratie en blokkade van boeren op bedrijventerrein Westerspoor in Zaandam.

Vanmorgen vroeg verzamelden tientallen boeren met hun tractors zich bij de distributiecentra van Albert Heijn en Picnic. Zij blokkeren hiermee de vrachtwagens die de supermarkten zouden moeten bevoorraden.

De burgemeester heeft nu, na afstemming met OM en politie, besloten de demonstratie te verbieden. 

‘De economische en daarmee financiële gevolgen, gecombineerd met de veiligheid en verkeersveiligheid zijn de reden voor dit besluit.’ 

Ook de bereikbaarheid, of het gebrek daaraan, van de gevangenis speelt een rol bij de beslissing. 

De demonstranten is een alternatieve plek aangeboden om te demonstreren, maar daar werd niet op in gegaan. 

Inmiddels ie blokkade vreedzaam beëindigd.

Deel dit artikel:

15 reacties

 • C. Best

  Ga vooral door met acties. De boeren zijn het probleem niet. Het voltallige kabinet is het probleem. Weg met de leugen en incompetentie.

  • M. Bosveld

   In 2024 zijn er weer verkiezingen.

  • Oliver de Wit

   Als ik troep in de Zaan dump vanuit mijn achtertuin krijg ik ook ruzie met mijn omgeving.

   De boeren, met vee en bollenteelt voorop, zijn het probleem wél.

   Nederland staat wereldwijd in de top van de agrarische export, waarvoor onze natuur en grond volledig wordt uitgemergeld.

   Boeren zijn CEOs van vervuilende agrarische “fabrieken” — die net als Tata Steel zullen moeten hervormen of sluiten.

   Daar komt nu een nieuwe laag bij: De terreurboer, die verkeer ontregelt en brand sticht, die veel te regelmatig gedoogd wordt door politie.

   Goed dat de politie nu eindelijk optreedt — ze hebben er namelijk de schijn van partijdig te zijn.

  • Gre Luttik

   De boeren zijn het probleem niet. En dhr. Hamming moet eens gaan doen waarvoor hij is aangenomen: burgervader zijn, in plaats van op een ladder te staan om een stuk papier op de gevel plakken van een huis waar wiet is gevonden.
   Gras is gezond! Hoe harder het gras moet groeien hoe schonere lucht wij inademen.

 • Frans Kwast

  Hamming is gebeld door de top van Albert Heijn zeker. Economische belangen….het zou Hamming sieren, als hij in dat verband, het ook is zou opnemen voor de boeren. Die worden namelijk door Albert uitgebuit.

 • Jan Steding

  Tijd dat die boeren weer es gaan werken, als ik zo lang met m’n auto in het zonnetje ga staan ben ik allang falliet.

   • Peter Hessels

    In dat artikel staat niet dat 18% van de boeren miljonair is!

    Daar staat dat van de werkende miljonairs, ongeveer 19% in de agrarische secor werkt. Dat is dus heel wat anders. De kop van dat artikel is dan ook misleidend.

    De kop van een artikel in de Volkrant dekt de lading wel: “Een op de vijf werkende miljonairs is boer’- zie https://www.volkskrant.nl/economie/een-op-vijf-werkende-miljonairs-is-boer-zijn-vermogen-bestaat-vooral-uit-grond-en-stallen~bc4bc626/

    Overigens zit het meeste vermogen in grond, gebouwen, veestapel en machines. En dus klopt het artikel wel waar staat “boeren zijn miljonair zonder rijk te zijn.”

    • Liam de Haas

     Sterker nog Peter, 40% van de melkveehouders (de grootste groep die nu aan het demonstreren is) is miljonair! (7000 van de 17.000, zie ook https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-arm-en-zielig-is-de-boer-echt~b879ad98/).

     Dat het geld in grons, gebouwen, veestapel, machines etc. Zit verandert niks aan het feit dat ze miljonair zijn. Datzelfde geld namelijk voor heel veel miljonairs en zeker voor miljardairs die het bijv. (ook) in aandelen hebben zitten.

     Dan zouden we van oa Musk, Bezos en Gates ook “miljardair zijn zonder rijk te zijn” en we snappen allemaal dat dat niet zo is.

    • Nico Smit

     Iedereen heeft het recht op demonstratie, moet dit aanvragen en moet goedgekeurd worden.
     Deze demonstratie is niet aangevraagd, dus is verboden, waarom dan verbieden ??
     Een blokkade is altijd verboden, waarom dan verbieden ??
     Er was al langer bekend dat distributiecentra het doel zouden zijn, maar dhr. Hamming,
     dacht natuurlijk weer, het gaat mijn deur voorbij.
     Met als drogreden de gevangenis ??

    • Jan Mulder

     1 op de 5 is nog meer dan 18% 😉 dus ja klinkt eerder dat 18% het eerlijke getal is. Maar goed naar 20% afronden vind ik ook prima, zoals de Engelsen zeggen Tomato Tomato ;-). Dus ja in geen enkele beroepsgroep in Nederland zijn er zover miljonairs! En als klap op de vuurpijl worden ze ook nog uitgekocht! Met andere woorden krijgen ze nog meer miljoenen. De gewonen man wordt echt nooit uitgekocht met een zak geld helaas 🙁

 • Luc Bronkhorst

  Ik stel voor dat we de huizen van de stakende boeren in beslag nemen en daar vluchtelingen in gaan huisvesten. De boeren sturen we dan enkele reis naar de herkomst van de vluchtelingen. Lijkt mij een prima les om het pesten van onschuldige burgers af te leren!

 • Eymert Reidinga

  Iedereen heeft het recht op demonstreren, maar er is wel wat aan de hand met ons klimaat.
  Wat mij stoort aan de boeren is dat zij zeggen “van de natuur te zijn”! Maar om dan bomen illegaal te kappen balen hooi in brand te steken en grond helemaal plat te spuiten met gif, hoe kan je zo’n uitspraak dan doen.
  Waarmee ik niet wil zeggen dat alle boeren dit doen. Daarnaast zeggen de boeren dat zij zorgen voor ons eten, echter zo’n 85% wordt geëxporteerd, dan blijft er nog genoeg over om ons te voeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *