Burgemeester Jan Hamming: open de terrassen

Burgemeester Hamming van Zaanstad heeft zojuist via zijn Facebookpagina laten weten een voorstander te zijn van het openen van terrassen. Dit omdat het zou zorgen voor een betere spreiding van mensen, en het een reddingsboei kan zijn voor de horeca.

We plaatsen zijn post 1:1

Er is veel over te doen de laatste tijd: het openen van de terrassen van de horeca. Laat ik duidelijk zijn: ik ben voorstander van het gereguleerd heropenen van de terrassen en andere buitenlocaties (zoals pretparken en dierentuinen). Drukte kan op die manier beter gereguleerd worden. Als het weer beter is, wordt het buiten drukker. Dan wordt handhaving in de openbare ruimte steeds lastiger.

Om te voorkomen dat mensen massaal in parken samenkomen of tegen elkaar aankruipen op bankjes buiten, is het openen van de terrassen verstandig. Openstelling van de terrassen en andere buitenlocaties zorgt voor meer spreiding van mensen die met mooi weer naar buiten gaan.

Daarnaast heeft de horecabranche het ontzettend zwaar en kan juist het openen van de terrassen voor hen een klein lichtpuntje zijn. In de totale belangenafweging vinden wij dat een aanvaardbaar risico. Mede omdat we denken dat er anders met mooi weer op andere plekken buiten ook besmettingen zullen plaatsvinden.

Deze boodschap heb ik ook al meerdere malen binnen het veiligheidsberaad aangekaart en besproken met de ministers en andere burgemeesters.

Deel dit artikel:

8 reacties op Burgemeester Jan Hamming: open de terrassen

 1. janny klok schreef:

  laat men de terrassen dan open gooien en handhaaf dan daarop niet, dat kun je toch zeggen/regelen als hoofd v/d politie?

  • Gerben Eijzinga schreef:

   De burgemeester is geen hoofd meer van de politie. Dat is de minister dit heeft te maken met de landelijke politie. Burgemeester van Zaanstad is wel voorzitter van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

 2. Remco Kuiper schreef:

  Ja meteen doen en helemaal vrij geven in tijd en omvang , geef de horeca extra ruimte

 3. Remko de Rooij schreef:

  Heel goed, gewoon alles open gooien. We lopen tenslotte ook hutje mutje in de supermarkt. Ik denk dat de gewone middenstander, het voor dat alles opslot ging alles toch best goed had geregeld.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.