Bussen i.p.v treinen tussen Zaandam en Amsterdam

Tussen Zaandam en Amsterdam CS rijden vandaag – zondag 16 april – net als gister geen treinen. ProRail werkt aan het spoor.

Het alternatieve vervoer gaat met bussen die door de NS worden ingezet tussen Zaandam en het metrostation Amsterdam Noord. Vanaf daar wordt met de metro 52 naar Amsterdam CS gereisd.

De totale vertraging is ongeveer 30 minuten. Het werk duurt tot maandagochtend 02.00 uur.

Treinen tussen Amsterdam en Alkmaar rijden via Haarlem.

Foto: alternatief vervoer op de A10 richting metrostation Amsterdam Noord.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • De storingsmelding van NS is onduidelijk, want ook de treinen vanaf Zaandam richting Schiphol (over de Schipholboog bij Sloterdijk) liggen eruit. Dat is écht iets anders dan “richting Amsterdam Centraal”.
  Toch spreekt de melding van NS uitsluitend over “tussen Zaandam en Amsterdam Centraal” – terwijl tussen de uitgevallen treinen wél staat dat “SPR 3300” niet rijdt tussen Zaandam en Hoofddorp.

 • fons wegman

  Ik kwam gisteren aan op Schiphol. Keek naar de borden en zag geen treinen op de borden richting Noord-Holland. Twijfel, toch nog even verder kijken. Geen info. Daarop bij de infobalie gevraagd. Daar kreeg ik het antwoord dat de treinen niet reden. Ik moest met de trein naar Amsterdam Centraal en vandaar uit de snelbus nemen. Ok waar staat die snelbus achter of voor bij CS. Achter was het antwoord. Maar al wat ik zag alleen de reguliere bus naar Zaandam waar toch zeker een man of 60 op stonden te wachten. Dus nog maar even gevraagd aan een buschauffeur. De speciale bus staat aan de voorzijde. Dus daar weer heen. Helaas geen snelbus richting Zaandam. Dus weer naar de infobalie nu aan de voorzijde en die wisten mij te vertellen dat ik de Metro naar Noord moest nemen en dat daar dan de extra bussen stonden. En gelukkig daar stonden ze. Al met al – Geen info op de borden met melding “treinen rijden niet en welk alternatief er geboden werd” Twee – niet alle NS medewerkers van de infobalie waren op de hoogte waar de eventuele snelbus zou staan. Hoop gezeul met de koffer dankzij deze klantonvriendelijkheid.

 • De trein tussen Zaandam en Zaandam Kogerveld reed over het viaduct, wel alleen sprintermaterieel, maar toch weer een bewijs dat de moderne sprinters best wel vanuit Zaandam het viaduct op kunnen komen en geen reden meer om ook een viaduct te bouwen voor de richting Purmerend en de overgang te verwijderen.

 • Ria Hendrix

  de zoveelste keer al de vakantie moeten annuleren ivm dat de treinen maar tot Sloterdijk reden , dan met de metro verder, dan weer een stuk bus om vervolgens weer de trein tot Alkmaar te nemen.
  laatste keer 6 verschillende treinen moeten nemen ivm die dassen en 5 keer overstappen en dat met koffers. dit is niet meer leuk vanuit Heerlen te reizen zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *