Bij de rotonde tussen de Saendelverlaan, Zwarte Ring en Jura in Assendelft (Saendelft) komt acht weken lang cameratoezicht. Burgemeester Jan Hamming heeft de maatregel genomen na de explosie op de Saendelverlaan in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april.

De camera is vandaag – donderdag 25 april – al geplaatst bij de rotonde (zie foto), na acht weken is er mogelijkheid tot verlenging. Burgemeester Hamming: 

‘Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de schrik zal er goed inzitten in de buurt. Dit doet wat met de openbare orde en het gevoel van veiligheid en dat accepteren we niet in Zaanstad. Het plaatsen van een camera heeft een preventieve werking en geeft extra mogelijkheden om toezicht te houden en voor opsporing.’

Vermoedelijk kwam de explosie door zwaar vuurwerk. Zoals wij eerder meldden zijn er twee personen, in het zwart gekleed, na de explosie weggerend in de richting van de Ambachtslaan.

De politie onderzoekt de zaak. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 (‘Geen spoed, wel politie’), of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Door Dorine Kat, bronnen: Persbericht Gemeente Zaanstad, eerder nieuws op De Orkaan, foto’s: Michel Schermer.