Cameratoezicht op Rozengracht en Galjoenstraat

Op Rozengracht in Zaandam worden voor maximaal drie maanden camera’s geplaatst tegen de ‘hardnekkige’ overlast die bewoners, ondernemers en passanten ondervinden van rondhangend gespuis.

Ook in de Galjoenstraat in Zaandam (Peldersveld) worden camera’s geplaatst tegen overlastgevers.

Via cameratoezicht kan de politie en handhaving op straat aangestuurd.

Op deze plekken is volgens Zaanstad:

“al langere tijd sprake van verschillende vormen van overlast die leiden tot gevoelens van onveiligheid. Gezien de hardnekkigheid van de problematiek heeft de burgemeester daarom, in aanvulling op andere manieren van toezicht, besloten tot cameratoezicht voor de duur van maximaal drie maanden op deze locaties.

De beelden mogen onder bepaalde voorwaarden ook gebruikt worden voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten zoals bijvoorbeeld vandalisme.

Na plaatsing van de camera’s zal iedere maand een evaluatie plaatsvinden van de resultaten van het toezicht. Op basis daarvan wordt geadviseerd over continuering van het cameratoezicht.

De ‘hangbanken’ op de Rozengracht, boven de kant van het voormalige V&D, onder de kant van C&A.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Sjors de Koning

  Via cameratoezicht kan de politie en handhaving op straat aangestuurd.

 • Hans

  Denkt men nou echt dat door die camera’s de overlast verdwijnt? Die verplaatst zich gewoon volgens het ‘waterbed principe’: druk je op de ene plek, komt het op een andere weer net zo hard omhoog. M.a.w. de overlast door dezelfde figuren dient zich tzt wel weer ergens anders aan.
  Ik ben jarenlang betrokken geweest bij de problemen die destijds op de Zeedijk heersten. Toen waren er zga geen camera’s maar was er veel politie aanwezigheid. Hoe strenger de controles, hoe meer en hoe sneller het probleem zich verplaatste naar andere stekken in de buurt. Ik weet ook niet zo gauw een oplossing, maar die camera’s zijn hooguit een doekje voor het bloeden.

 • Marcel Peereboom

  Gek, dat politie en handhaving wel tijd hebben om deze camerabeelden te bekijken, maar wanneer vandalen schade aan mijn scooter, NS fietsnstalling en abri toebrengen, heeft de politie geen zin, tijd of is het geen prioriteit om de camerabeelden te bekijken….

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *