Canta gaat over de kop en belandt op zijkant, veroorzaker rijdt door

Maandagavond – 4 september – heeft er omstreeks 19.10 uur een aanrijding tussen een Canta en een auto plaatsgevonden op de kruising van de Wandelweg met de Rembrandtkade in Wormerveer.

Een Canta is een 45 km gehandicaptenvoertuig dat speciaal ontwikkeld is om de mobiliteit en onafhankelijkheid van mensen met een mobiliteitsbeperking te bevorderen. De Canta reed op het fietspad langs de Wandelweg in de richting van Plein 13. Bij de kruising met de Rembrandtkade kwam er een kleine zwarte auto vanuit de Rembrandtkade richting de Wandelweg. De auto is op deze kruising tegen de linker achterzijde van de Canta aangereden, waarna de Canta rond is gaan draaien en vervolgens over de kop is geslagen. De Canta kwam op zijn zijkant op het fietspad terecht.

De bestuurder van de auto is na het ongeval niet gestopt. Het wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). Het is in Wormerveer al het derde ongeval in twee weken tijd, waarbij de tegenpartij de plaats van het ongeval verlaat zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

De inzittenden van de Canta zijn gelukkig met de schrik vrij gekomen. De vrouw is wel in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee. De inzittenden zijn opgehaald en krijgen een lift naar huis. Zij zullen aangifte doen bij de politie. Het kenteken van de tegenpartij is bekend. Bij de aanrijding heeft de zwarte auto namelijk de kentekenplaat achtergelaten.

De Canta is flink beschadigd en is opgehaald door bergingsbedrijf Hoogwout.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *