Vanmiddag rond 16.15 uur raakte de chauffeur de macht over zijn tankwagen kwijt. Toen hij bij de werkzaamheden aan de Provincialeweg in Zaandijk naar de andere weghelft werd geleid ging het mis. Door het licht hellende vlak tussen de twee wegen kwam hij op zijn kant terecht. 

Een auto die vanuit tegenovergestelde richting kwam is hierdoor van de weg gedrukt. De bestuurder van de Polo zag dat de vrachtwagen kantelde en week iets naar rechts. Ondanks dat werd auto enkele meters opzij tegen de geluidswal aangedrukt. De bestuurder kon er gelukkig op eigen kracht via de achterklep uitkruipen. Hij kwam met de schrik vrij. 

De chauffeur van de tankauto is nagekeken in de ambulance, maar zijn verwondingen lijken mee te vallen. Hij is meegenomen naar het politiebureau nadat hij getest werd op drugs.

De tank van de wagen zit vol met palmolie. Deze kan niet worden leeggepompt omdat hij op z’n kant ligt.

Het is op dit moment één groot verkeersdrama. De Provincialeweg is vanaf de kruising Guisweg Zaandijk tot Big Gym Wormerveer volledig afgesloten. Iedereen moet omdraaien, bus 69 kon de draai niet maken en heeft passagiers laten uitstappen. Zij moeten naar het station lopen. 

De bergingswerkzaamheden hebben flink wat tijd in beslag genomen. Rond 19.00 uur stond de vrachtwagen weer overeind.. Zowel de auto als de tankwagen zijn meegenomen door bergingsbedrijf Hoogwout. De weg moet nu eerst nog worden schoongemaakt voordat deze weer opengesteld kan worden. De verwachting is dat de weg rond 21.00 uur weer open kan.

Linette Pielkenrood maakte ook een filmpje:

Door: Michel Schermer en redactie Orkaan