Cheque van € 6.000 uitgereikt aan Wilhelminapark Wormerveer

Om automobilisten te stimuleren de auto te laten staan en de fiets te nemen tijdens de vernieuwing van de Zaanbrug, werd afgelopen zomer een speciale fietsapp geïntroduceerd.

Met de ‘Ring-Ring fietsapp’ konden fietsers met elke gefietste kilometer rondom de Zaanbrug sparen voor twee goede doelen: Wilhelminapark Wormerveer en Kinderboerderij ’t Weidje. Vandaag ontving het bestuur van Vereniging Wilhelminapark Wormerveer een cheque van € 6.000,-.

Wethouder Gerard Slegers overhandigde donderdagmiddag om 15.15 uur een cheque aan bestuursleden van het Wilhelminapark. ‘Het is een plek waar ik me thuis voel. Als rasechte Brabander heb ik bij een dweilorkest gezeten en heb ik op dit soort podia mogen optreden.’ De wethouder noemde het een feestelijk moment. Er is in de afgelopen jaren al veel over de vernieuwing van de Zaanbrug gesproken en geschreven, maar nu is het moment van actie. De fietsers hebben in de afgelopen maanden flink wat kilometers gefietst. De Provincie Noord-Holland, gemeente Zaanstad en gemeente Wormerland doneren voor die kilometers aan beide doelen.

De voorzitter van het bestuur van het Wilhelminapark (Harold Bakker) gaf aan ontzettend blij te zijn met dit mooie bedrag. ‘Namens de vereniging willen we iedereen bedanken die ‘getrapt’ heeft.’ Het is een mooi cadeau in het jubileumjaar. Het park is in 1898 aangelegd en bestaat dit jaar 125 jaar. Dat wordt gevierd met allerlei activiteiten. Tijdens die activiteiten wordt er vanuit het consumptiehuisje drinken ingeschonken. ‘Het consumptiehuisje in ons park is nodig aan vervanging toe. We gaan het geld gebruiken om dit te realiseren.’

Op de website van het Wilhelminapark staan al een aantal activiteiten gemeld. Iedereen is natuurlijk welkom!

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *