Commotie en gewonde in Zaandam 

Vanavond werd het Hof van Blois opgeschrikt door de komst van vijf politiewagens die getooid met sirene afkwamen op een melding van een incident. 

In eerste instantie werd naar buiten gebracht dat het om een steekincident ging, later bleek dat het ging om een ‘huiselijke’ ruzie waarbij een persoon gewond is geraakt. Die werd met de ambulance naar het dichtbij gelegen ziekenhuis vervoerd. 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jan Schaap

  ‘Huiselijk’ had in beginsel de betekenis van gezellig, tot het huishouden behorend; iets positiefs😣

 • “Getooid” heeft de betekenis opsmukken, versieren – ook al iets positiefs.

 • De Orkaan

  @Valentijn Een tooi kan ook bedoeld zijn om te imponeren, indruk te maken, aandacht te vragen. Dat hoeft niet altijd positief te zijn.
  @Jan Schaap Dit incident vond plaats binnen een huishouden, in huislijke kring. Alleen ‘genoot’ de buurt mee toen het zich naar het balkon verplaatste en er een gewonde viel. Helaas is wat binnen een gezin, een huis, voorvalt niet altijd gebaseerd op Het kleine huis op de prairie.

  • Anne de Jong

   Zowel Jan als Valentijn hebben een punt naar mijn mening en om dat wat cynisch en gepikeerd af te doen met het kleine huis en indruk makende tooi vind ik jammer. Het is beter om beide te volgen en die woorden id dit stuk juist niet te gebruiken. Dan wordt het er beter van naar mijn smaak. De Politie gebruikt zwaailicht en sirene toch helemaal niet om te “imponeren” en geweld of agressie in de “persoonlijke sfeer” is ook beter passend naar mijn mening. Dus daar hebben Jan en Valentijn een goed punt wat gewoon erkend kan worden in plaats van een niet zo correct taalbeheersing lesje als repliek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *