Voetballend is er dit Pinksterweekend weer een volledige speelronde waarbij er in meerdere klassen beslissingen zullen vallen. Zaterdag kan Blauw Wit Wormerveer definitief directe degradatie ontlopen als het op bezoek gaat bij Wherevogels. De ploeg moet dan minimaal gelijkspelen tegen haar concurrent.

ZVC’22 speelt op eigen veld tegen middenmoter Egmond en moet winnen om een kans te blijven maken op plaatsing voor de promotiewedstrijden. OFC staat momenteel op een veilige negende plaats en heeft een marge van vier punten op ZCFC dat tiende staat. De uiteindelijke nummer tien moet zich via de nacompetitie alsnog veilig zien te spelen. OFC ontvangt kampioen Andijk, terwijl ZCFC bij nummer twee DZS op bezoek gaat. 

Sporting Krommenie (zat) maakt in de 5e klasse nog een zeer kleine kans op het winnen van de 3e periode. Het moet zelf ruim winnen van hekkensluiter Kennemers en dan nog is het afhankelijk van de resultaten van twee concurrenten.

Maandag staan diverse krakers op het programma. In de 2e klasse bevinden Assendelft en met name Saenden zich in de gevarenzone. Beide teams nemen het op tegen een directe concurrent. Nummer negen Assendelft ontvangt nummer acht JVC en nummer twaalf Saenden gaat op zoek bij hekkensluiter Medemblik

Ook in de 3e klasse zijn er degradatiezorgen. RCZ staat momenteel op een directe degradatieplaats en moet één punt zien goed te maken op concurrent Zwanenburg. De Racers spelen tegen middenmoter Koedijk terwijl Zwanenburg het opneemt tegen Hercules Zaandam. Sporting Krommenie en WSV’30 strijden daarentegen nog volop voor plaatsing voor de promotiewedstrijden. Nummer drie Sporting gaat op bezoek bij nummer elf RKEDO en nummer vier WSV ontvangt Egmond, dat al enige weken kampioen is.

In de 4e klasse heeft Rood Wit Zaanstad in de resterende twee wedstrijden genoeg aan één punt om zich te plaatsen voor de promotiewedstrijden. De eerste kans om zich definitief te plaatsen krijgen ze op eigen veld tegen nummer zes Dynamo. Zaandijk is inmiddels afgegleden naar de negende plaats en moet alle zeilen bijzetten om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Er moet dan ook gewonnen worden van concurrent en nummer tien Ilpendam.

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zaterdag 18 mei
14.00 uur ZVC’22 – Egmond
14.30 uur Wherevogels – Blauw Wit W
14.30 uur OFC – Andijk
14.30 uur DZS – ZCFC
14.30 uur Jisp – RCZ (zat)
14.30 uur Kennemers – Sp.Krommenie (zat)
14.30 uur Westzaan – Wieringermeer

maandag 20 mei
14.00 uur Assendelft – JVC
14.00 uur Medemblik – Saenden
14.00 uur Westfriezen – SVA
14.00 uur ZAP – KFC
14.00 uur RKEDO – Sp.Krommenie
14.00 uur Hercules Zaandam – Zwanenburg
14.00 uur Koedijk – RCZ
14.00 uur WSV’30 – Egmond
14.00 uur Ilpendam – Zaandijk
14.00 uur Rood Wit Z – Dynamo

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto Meervogels ’31 – Saenden: Theo van Vlaanderen.