COOP Assendelft wordt PLUS, daarna Krommenie (Heiligeweg)

De COOP aan de Dorpsstraat 418-422 in Assendelft wordt omgebouwd tot PLUS-supermarkt. Op 6 mei gaat de winkel weer open.

Daarna is de winkel aan de Heiligeweg in Krommenie aan de beurt. Die gaat op 30 april (18.00 uur) dicht en op 18 mei weer open.

De ombouw is het gevolg van de fusie tussen de moederbedrijven COOP en PLUS. Alle winkels gaan ‘PLUS’ heten. Het wordt de derde supermarktketen van Nederland – na AH en Jumbo – met zo’n 550 winkels en een marktaandeel van ruim 10 procent.

COOP heeft in de Zaanstreek ook winkels aan de Krommenieërweg in Wormerveer (Supercoop), de Uranuslaan in Krommenie en de Kerkbuurt in Westzaan.

Daar weten ze nog niet wanneer ze aan de beurt zijn, maar niks is zeker: “Dat kan nog een hele tijd duren maar we kunnen ook volgende maand bericht krijgen.” In Westzaan denken ze dat ze nog wel even COOP blijven, “wij gaan nog lang niet over”.

De fusie werd in september 2021 bekend gemaakt, binnen drie jaar moeten alle supermarkten PLUS gaan heten. Met dank aan:

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Alexander Verkooijen

  In de Coop in Wormerveer werd mij vorige week door een medewerker verteld dat ze daar op 3 Mei beginnen.

 • Er is mij verteld dat over drie weken de Coop in Wormerveer dicht gaat .voor verbouwing.op de vraag hoe en wat met koopzegels werdt mij verteld dat ik deze nog de komende 3 weken kan inleveren daarna zijn ze volgens kassa medewerker afgelopen maandag 11 april niets meer waard. De vraag is klopt dat? Aangezien ze nog steeds worden gekocht .bij boodschappen doen.
  Of heb ik die info gemist ??

 • M. Stienstra

  Op de folder over sluiting coöp wegens verbouwing staat opening 4 mei.

 • M Pool

  In Krommenie aan de Uranuslaan zit nog een Coop, daar kun je ze nog gewoon inleveren

 • Johan Schurink

  Smaken verschillen, maar Coop was mijn winkel niet. Of Plus dit wel gaat worden valt te bezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *