Cross Country en slalom in de Schildersbuurt

We schreven al eerder over de Schildersbuurt en dat de boel daar op de schop gaat. Dat brengt overlast mee en we snappen dat het soms eerst slechter moet worden voordat het beter wordt. 

We snappen ook dat de Frans Halsstraat nog niet helemaal af is, maar… we schrokken best van hoe het er nu uitziet. 

De stoep lijkt op een speelse hindernisbaan die dwingt tot zwalken en hobbeldebobbelen. Dat is geinig voor mensen die goed ter been zijn, maar dat is niet iedereen:

Maar goed, zoals we al tikten: de straat is nog niet af. Er komt vast nog een mooie oplossing uit een hoge hoed. 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jorrit de Bruin

  Het valt mij erg op dat Orkaan erg negatief is over de werkzaamheden in de Schilderbuurt. Ik woon zelf in de Schilderbuurt en ik deel deze negatieve toon helemaal niet.

  Het is natuurlijk zo dat de werkzaamheden lang duren maar het knapt wel erg op. Ik zie nergens in Orkaan’s nieuwsberichten over hoe de situatie vroeger was. De stoep was veel smaller, wortels duwden tegels overal omhoog. Met kinderwagen, rollator of rolstoel was er geen doorkomen aan. Auto’s stonden overal geparkeerd omdat niet duidelijk was waar de parkeerplekken waren. Als je er met de auto reed vroeger schudde je alle kanten op. Door verkeerde indeling van de straat reden auto’s veels te hard. Ik denk dat iedereen die in de Schildersbuurt woont dit wel herkend.

  Dus Orkaan willen jullie stoppen met zo eenzijdig verslag geven. De mannen die werkzaamheden werken keihard om het mooier te maken. Dat zij met te weinig zijn omdat ze niet meer mensen kunnen vinden is niet hun schuld. En de hindernisbaan in dit artikel is gewoon het gevolg van de wortels van de prachtige bomen daar. De enige andere oplossing is de wortels weghalen met het risico dat de bomen dood gaan.

  Kortom het kan toch allemaal wel ook wat positiever, vooral in deze tijd. Het wordt toch allemaal veel beter als het was. Stoepen breeder, meer groen, minder op auto’s gericht etc. Mogen wij als bewoners hartstikke blij mee zijn.

  • De Orkaan

   Hoi Jorrit, dank voor je positieve reactie. Fijn zo’n ander geluid uit de buurt.
   Wat wij uit jouw wijk ontvangen in de mail ziet er anders uit. Al meer dan een jaar lang krijgen we mail over geluid, verkeer, gekapte bomen, opwaaiend zand, te hoge stoepen, slechte communicatie, te zwaar verkeer, scheurende gevels, en losliggende stoeptegels. Daar doen we niets mee als er niet al een communicatietraject tussen de bewoner met klachten en de gemeente aan vooraf is gegaan.
   Voor het stuk hierboven hebben we geen contact gezocht met de gemeente: dit is eigen waarneming. Jij stelt over de oude situatie: ‘Met kinderwagen, rollator of rolstoel was er geen doorkomen aan.’ De dame op de foto is nog best kwiek, maar zij heeft het er best moeilijk mee. In een gloednieuwe inrichting vinden we dat opmerkelijk en ja, dan schrijven we er een stukje over.
   En wat betreft je hang naar positief nieuws, ook dat vind je op De Orkaan. Je moet er gewoon oog voor hebben: https://www.deorkaan.nl/warme-douche-voor-kade-van-van-goyenkade/

 • Maria van Veen

  Deze onlogisch onderbreking van de nieuwe stoep was mij toevallig ook al opgevallen. Ik zag ook een senior met een stok deze plek vermijden. Hij liep dat stukje over de rijbaan. Ik hoop dat dit tijdelijk is en dat dit nog wordt aangepast. Daarvoor hoeft de boom niet te wijken, lijkt me. Gewoon en stukje van de zandstrook opofferen.
  Verder een mooie(re)straat geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *