Woensdag – 27 september – omstreeks 21.50 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een scooter en een auto op de Westzijde in Zaandam.

De scooter kwam vanuit de Frans Halsstraat en wilde waarschijnlijk linksaf de Westzijde oprijden. De automobilist die op dat moment op de Westzijde reed zag de scooter te laat. Er volgde een enorme klap, waarbij de scooterbestuurder van zijn scooter werd geslingerd en op de straat tegen een lantaarnpaal terecht kwam. De scooter kwam pas enkele meters verder tot stilstand en brak door de klap in tweeën. Ook enkele geparkeerde auto’s liepen schade op door het ongeval.

Buurtbewoners hebben direct eerste hulp verleend aan het slachtoffer en het verkeer in de straat tegengehouden. Twee ambulances en het Mobiel Medisch Team hebben het slachtoffer gestabiliseerd, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht. 

De bestuurder van de Range Rover is enorm geschrokken door het ongeluk. Hij vertelde dat de bestuurder van de scooter ook nog eens zijn beste vriend is. De alcohol- en drugstest die bij de bestuurder werd afgenomen was negatief. Wel is de telefoon van de bestuurder in beslag genomen door de politie.

Meerdere buurtbewoners vertelden aan ons dat er met grote regelmaat veel te hard wordt gereden op de Westzijde. Hier zouden al meerdere meldingen over zijn gemaakt, maar helaas zonder verdere actie. Het is niet bekend of er nu te hard zou zijn gereden. De Verkeersongevallenanalyse is op de Westzijde om verder onderzoek uit te voeren naar de toedracht van de aanrijding. De auto en de scooter zijn opgehaald door een bergingsbedrijf en in beslag genomen voor verder onderzoek. De Westzijde is hierdoor enige uren gedeeltelijk afgesloten geweest.

Bijdrage door Michel Schermer