Cultuurcluster in ‘Van onze centen’

Kees Tol van ‘Van onze centen’ komt morgen Zaanstad onveilig maken.

De programmamakers van SBS6 kregen lucht van de soap rond de clustering van onze cultuur, en ze besloten in actie te komen: ‘want elk jaar verdwijnen er miljoenen euro’s in de bodemloze put van financiële blunders!’

Kees zal met zijn crew onder meer praten met hoofdrolspelers als Juliette Rot van DZ, wethouder Sanna Munnikendam (die het woord ‘cultuurcluster’ steevast omvormt tot ‘cultuurhuis’), en met Jan de Bruin (Kultuurklutser van het eerste uur).

Kees neemt een kijkje bij de beoogde locatie, en – verfrissend – er zal gezocht worden naar alternatieven zoals de verschillende kerken die in Zaanstad in de verdrukking komen.

De Zaanstreek is geen onbekende voor de programmamakers: eerder verbaasde Kees zich over de gang van zaken rond de Toermalijn in Wormerveer.

De uitzending is altijd op maandagavond 20:30 uur, maar wanneer ‘onze’ episode aan de beurt is, durven we nog niet te zeggen.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Gert Schouten

  Advies aan alle betrokkenen: Praat niet met media die geen enkele toegevoegde waarde hebben. Die zijn niet op zoek naar de inhoud, verdieping of oplossing. De sensatie is de drijfveer, geld verdienen het model. Wees niet ijdel, voel je niet gepasseerd als je niet meedoet. En geloof me, als Kees cs Zaanstad weer verlaten heeft, is de toekomst geen stapje dichterbij gekomen.

 • Peut

  Ik ken Kees Tol niet, had nog nooit van hem gehoord. Naar SBS-6 kijk ik niet dus dat zal de reden zijn dat ik Kees Tol, en zijn programma, niet ken.
  Maar dan nog: we leven in een vrij land en iedereen bepaalt helemaal zelf met wie hij of zij praat, en voor welke camera dat gebeurt.

  Dat behoeft niet te worden afgeraden door een persoon die zelf ook zijn geld verdient met het, ongewenst, interviewen van mensen.

 • Jaap

  SBS 6 is nou ook niet bepaald mijn favoriete zender ( zoals de meeste commerciëlen ) maar het is ook wel eens goed dat deze gemeentelijke geldverspilling buiten de Zaanstreek onder de aandacht gebracht wordt.

  • joop tralala

   Zal men er buiten de Zaanstreek er wakker van liggen of er wel og geen cultuurhuis komt. SBS6 is zoals Gert Schouten meld totaal niet geinteresseerd in het hele gebeuren maar moet de programma’s ook vol maken met vaak de grootste flauwekul.

 • Carla van den Berg

  Ik vind het een goed programma, je ziet dan hoeveel geld er word verspilt aan onnodige dingen en dat word allemaal betaald door de gewone burger. Zij laten zien dat het allemaal onnodig is geweest.

 • joop tralala

  Voorlopig bepaal ik zelf wel wat ik wil kijken. Hoop en verwacht dat de stekker bij de cultuurknutsers er uit gehaald wordt en er eindelijk met de bouw begonnen kan worden. Heeft al veel te lang geduurd en en dank zij de knutsers teveel gekost

 • Inmiddels is bekend gemaakt dat de uitzending op 21 mei (dus nog vóór het referendum) om 21:30 op SBS 6 is. Zet het in je agenda!

 • Terugkijken (naar o.a. de bekentenis van Sanna Munnikendam!) kan op
  https://www.kijk.nl/sbs6/vanonzecenten/videos/PIvyr8VYuhk/van-onze-centen
  (het item over het cult(d)uurcluster begint op ongeveer 17 minuten)

 • H. van Nek

  Nu het Cultuurcluster niet doorgaat kunnen ze daar mooi die torenflat die op de Rozengracht gepland staat ( wie heeft dit ooit bedacht?) hier neer zetten

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *