D66 wil wiet in Zaanstad

D66’er Jan de Vries wil gereguleerde wietteelt in Zaanstad. Voor zo’n experiment moet Zaanstad dan ook toestemming gaan vragen aan de minister van veiligheid aldus De Vries.

Volgens D66 is “het reguleren van wietteelt de enige manier om de gezondheidsrisico’s van gebruikers te beperken, politiecapaciteit voor andere prioriteiten in te zetten en de georganiseerde criminaliteit een slag toe te brengen.”

D66 wil graag weten hoe de Zaanse partijen over dit initiatief denken, en wil graag van de portefeuillehouder openbare orde en veiligheid (de burgemeester) weten of zij dit initiatief kan ondersteunen. (De volledige tekst van de brief vindt u hier.)

Jan de Vries, raadslid voor D66 in Zaanstad lanceerde dit plan op Twitter, oud-Rosa-raadslid Erik Schaap dacht even dat De Vries een typefoutje had gemaakt:

Maar wat vinden de andere fracties er eigenlijk van? De SP is voor, die wilde dit namelijk allang:

Ook Sanna Munnikendam is uiteraard voor, zij zit namelijk op D66….

René de Heer (ZIP) houdt z’n kruit nog even droog, maar vindt wel dat er over gepraat moet worden:

De VVD wil ook discussie, en vraag om input van de achterban:

Ook ROSA is voorstander van het plan:

De Christenunie, daarentegen, wijst het plan af:

Deel dit artikel:

3 reacties op D66 wil wiet in Zaanstad

 1. Rob korting schreef:

  Eerst wiet daarna heroïne daarna doods kisten het zal je kind maar wezen.
  Rob korting

  • Boon schreef:

   Ach die Rob, zeker een blauwe knoper. De zwaar verslaafden hebben net weer stevig de “Keizer de Harddrugs” ingenomen in Assendelft. Als je zo bezorgd bent over de kinderen dan zorg je dat alcohol uit het straatbeeld en de supermarkten verdwijnt.
   Ja de wiet van tegenwoordig is “beter”/slechter dan 25 jaar terug en je kunt er net als roken een verslaving aan overhouden maar dat levert minder schade op dan alcohol. Zelfs coke en heroine laten bij afkicken minder sporen na dan de alom gebruikte hard drug alcohol.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *