Damloop: deel Zaandam afgesloten, haal op tijd je auto weg…

Op 16 en 17 september is het Dam tot Dam Weekend: 70.000 sporters wandelen, rennen en fietsen door Amsterdam en Zaandam. En langs het parcours staan traditioneel tienduizenden toeschouwers opgesteld.

Gedurende het weekend zijn veel straten in Zaandam afgesloten voor auto’s, motoren, scooters en fietsers terwijl straten langs het parcours grotendeels autovrij moeten worden gemaakt.

Op de speciale ‘bewoners-pagina’ van de website van de Damloop staan alle verkeersmaatregelen per straat opgesomd. Meer dan 50 straten zijn afgesloten, in meer dan 20 gevallen is een wegsleep-regeling en daarnaast is tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd op een paar plekken.

Wat en wanneer? (de link brengt je naar het parcours)

De Orkaan is er uiteraard ook live bij.

Door Piet Bakker. Bron: brief met bewonersinformatie, website Damloop, foto’s: De Orkaan.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Peter Bos

  Wonderlijk bord op de onderste foto. Blauw bord met een witte P is juist om parkeren toe te staan, niet om het te verbieden. Daar is het ronde blauwe bord met rode rand en diagonale streep voor.

 • Dirk Groen

  Nou heb ik vernomen, dat privé ondernemers ook worden toe gelaten, zoals patatkramen, koffie kramen ect ect . Ik stel vast dat het in het verleden prima was georganiseerd, wat betreft de koffie kramen ect ect!!! Nu moet moet het zeker op een commerciële basis gedaan worden!!!! Sportorganisaties waar zijn jullie mee bezig vraag ik mij af!!!!!! Het heeft altijd goed gedraaid, en nu dit weer, je doet mee om op een sportie manier te sporten , en je komt niet om ongezond te eten. Herstel het volgend jaar aub💪💪💪💪👍👍👍🆗??????

 • Robert Stoop

  In tegenstelling tot voorgaande jaren is er op de Prins Hendrikkade opeens een parkeerverbod aan de waterzijde van de straat, maar niet aan de kant van het trottoir en de woningen. Dat houdt dus in dat de auto’s aan de huizenkant mogen blijven staan en dat supporters/bewoners de By Night-lopers vanachter een rij geparkeerde auto’s moeten aanmoedigen. Of in de hondenpoepstrook (sorry, hondenuitlaatstrook) aan de waterzijde, maar dat is in het donker niet echt een aanrader als je je schoenen schoon wilt houden. Le Champion heb ik daarover al benaderd, maar die snappen niet helemaal wat het punt is en dat dit gewoon superongezellig is voor zowel de lopers als de supporters. Hopelijk wordt dit volgend jaar weer teruggedraaid!

 • Josje Hage

  heel leuk .. en waar moet ik mijn auto neerzetten als de hele buurt afgesloten wordt? en ik nergens kan parkeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *