De 2 miljoen van De Toermalijn (tot dusver)

Links de school die er niet kwam. Tot dusver is ruim € 2 miljoen uitgegeven aan deze locatie – waar De Toermalijn dus niet komt.

De aankoop van het pand op het terrein aan het Krommenieërpad en de Marktstraat van de biljartvereniging WBV en de renovatie en uitbreiding van het gebouw kostte ruim 9 ton.

Samen met de kosten voor de architect (€ 361,984) en de projectbegeleiding (€ 252.902) gaat het om drie kwart van de totale kosten van € 2 miljoen.

Er staat overigens nog een tweede post ‘project-begeleiding’ op het overzicht van de gemeente: € 80.000.

Hieronder de totale kosten verdeeld over de verschillende posten (in een biljartbal-grafiek).

toermalijn

De ‘kleine’ posten zijn in onderstaande tabel opgenomen. Leuk is de € 6000 voor “Communicatieadvies”. De familie Heijnen kreeg € 7.459 vergoed terwijl ook hun proceskosten en die van de familie Klos (€ 5.791) vergoed werden.

tabel toermalijn

Dit zijn overigens niet alle kosten, alleen “de bedragen uit de geheime financiële bijlage welke openbaar behandeld kunnen worden”. De kosten van de bouw aan het Noordeinde zitten hier ook nog niet bij. Er moet bijvoorbeeld ook nog 2.000 m2 aangekocht worden van BPD (het vroegere Bouwfonds).

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • gj baas

    dit moet toch een reden zijn om deze b en w naar huis te sturen en dan de kosten die de omwonenden hebben gemaakt ondanks het met gemeenschapsgeld proberen kapot te procederen hebben zij toch gewonnen misschien moet er een nieuwe partij komen voor zaanstadnoord om soort misselijk makende praktijken te stoppen hier hadden heel wat mensen met funderings problemen mee geholpen kunnen worden

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *