De brugklep kleppert kaboem-kaboem

Sinds 2005 zijn omwonenden, samen met de SP, bezig om het lawaai van de A8 ter hoogte van de Coenbrug terug te dringen.

De geluidsschermen zijn verouderd en Jan Broersma van de werkgroep A8-Coenbrug omschrijft het klepperende geluid van de brugklep als kaboem-kaboem. Het einde lijkt nog niet in zicht, al wordt er inmiddels onderzoek gedaan in opdracht van ZNSTD.

Broersma stelt dat de situatie onhoudbaar is en vraagt zich af:

‘Hoe zwaar krijgen de bewoners het als de verbindingsweg A8-A9 er straks komt? Het lijkt er niet op dat er een oplossing gevonden is. Snap jij het nog?’

Aanstaande vrijdag, 10 maart, is er in Het BrandtWeer een bijeenkomst waarbij omwonenden van de Coenbrug worden uitgenodigd hun ervaring met de kaboem-kaboem-brug te delen:

‘Misschien wil je vertellen hoeveel last je hebt van de uitstoot van het verkeer. Of misschien wil je vertellen dat je slecht slaapt vanwege het kaboem-kaboem van de brugklep. Heb je last van je longen, ben je oververmoeid? Heb je ideeën over oplossingen voor het probleem? Of gaat het volgens jou wel goed, ondanks de verkeersstroom?’

De inloop is om 19:30 uur aan de Breestraat 110 in Koog aan de Zaan. SP-Tweede Kamerlid Eric Smaling, de Zaanse SP-raadsleden en het Zaanse SP- statenlid Anna de Groot zijn er ook.

 

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Boon

  Maar niet alleen de brug maakt holle geluiden, ik hoor ook van de klagers geen alternatieven.
  Nu kun je in dat rot hoekje ook niet veel.
  Alles maar weer over de Provinciale weg?

 • De Dromer

  Het doortrekken van de A8 richting A9 is een uitgelezen kans het probleem Coentunnelweg voor eens en voor altijd op te lossen. Ga ondergronds en bouw een aquaduct onder de Zaan door, een viaduct onder de Provincialeweg en de Zaanspoorlijn door, en een halverdiepte bak door het Guisveld, vergelijkbaar met de nieuwe A4 door Midden-Delftland. Vervolgens een aquaduct onder de Nauernase Vaart door en je bent voor de komende 100 jaar klaar. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Denk aan alle milieuvoordelen, herstelde zichtlijnen (eindelijk af van dat vreselijke dijklichaam in het Guisveld) en nieuwe mogelijkheden voor kwalitatief hoogstaande woningbouw.

  • Ruud

   Een aquaduct ONDER de Zaan, en Nauernase vaart Dat zou idd een technisch hoogstandje zijn ….
   U bedoelt waarschijnlijk gewoon tunnels…

   Of u droomde idd….

  • Voor de komende 100jaar klaar? Wordt ie dan meteen 2x 6 baans?

 • Harm Jan Egberts

  Even ter aanvulling: vorig jaar heeft het SP-kamerlid samen met VVD-kamerlid Barbara Visser vragen gesteld over de meetmethoden die door Rijkswaterstaat worden gehanteerd. Beide kamerleden hebben toen ook een bezoek gebracht aan de wijk. Het is dus niet alleen de SP die aandacht vraagt voor deze overlast in deze buurt.

  • Boon

   En daarna werd het van VVD zijde weer helemaal stil. Wat doet de VVD verder voor deze buurt?

 • LTJBroersma

  Vrijdag avond 10 maart houd David Sluis als lid van de Werkgroep A8-Coenbrug een 30 minuten durende presentatie in het Brandweer! De inloop is om 19:30 uur aan de Breestraat 110 in Koog aan de Zaan.

 • Boon

  @David Sluis
  Ik heb geen echte oplossing want ik schreef niet voor niets dat dat een rot stukje is. De spoorlijn die ook nog eens moet zakken, de Provinciale Weg,de Zaan en dan de aansluiting op het Knooppunt incl de misschien wel in de weg liggende spoorlijn naar Purmerend.
  Als geld geen rol speelt zou ik voor een tunnelconstructie gaan en een verdiept aangelegde weg richting Heemskerk. De weg is dan wel duur maar de Zaankanter zal ook moeten accepteren dat er dan veel nieuwe woningen langs dit trace gebouwd moeten worden. Inderdaad zonder dat wordt het echt onbetaalbaar.
  Geld is echter wel schaars en dan kun eigenlijk maar 1 ding doen en dat is alle bewoning rond de weg saneren,of te wel alle huizen slopen op 100 m van de A8