De brugklep kleppert kaboem-kaboem

Sinds 2005 zijn omwonenden, samen met de SP, bezig om het lawaai van de A8 ter hoogte van de Coenbrug terug te dringen.

De geluidsschermen zijn verouderd en Jan Broersma van de werkgroep A8-Coenbrug omschrijft het klepperende geluid van de brugklep als kaboem-kaboem. Het einde lijkt nog niet in zicht, al wordt er inmiddels onderzoek gedaan in opdracht van ZNSTD.

Broersma stelt dat de situatie onhoudbaar is en vraagt zich af:

‘Hoe zwaar krijgen de bewoners het als de verbindingsweg A8-A9 er straks komt? Het lijkt er niet op dat er een oplossing gevonden is. Snap jij het nog?’

Aanstaande vrijdag, 10 maart, is er in Het BrandtWeer een bijeenkomst waarbij omwonenden van de Coenbrug worden uitgenodigd hun ervaring met de kaboem-kaboem-brug te delen:

‘Misschien wil je vertellen hoeveel last je hebt van de uitstoot van het verkeer. Of misschien wil je vertellen dat je slecht slaapt vanwege het kaboem-kaboem van de brugklep. Heb je last van je longen, ben je oververmoeid? Heb je ideeën over oplossingen voor het probleem? Of gaat het volgens jou wel goed, ondanks de verkeersstroom?’

De inloop is om 19:30 uur aan de Breestraat 110 in Koog aan de Zaan. SP-Tweede Kamerlid Eric Smaling, de Zaanse SP-raadsleden en het Zaanse SP- statenlid Anna de Groot zijn er ook.

 

Deel dit artikel: