De Buiging houdt voorlopig roadblocks

De roadblocks op het Stadhuisplein (foto boven) verdwijnen begin september.

De rest van de roadblocks die de fietsers en voetgangers scheiden op de nieuwe route over De Buiging blijft voorlopig staan. Dat gaat om de roadblocks bij Bagels en Beans en bij Primarkt / Mediamark.

De barriers (zoals Zaanstad ze noemt) op het Stadhuisplein (foto boven) staan daar tijdelijk. Deze blijven nog tot begin september staan “zodat de meest frequente gebruikers weten wat de bedoeling is” aldus de woordvoerder van wethouder Gerard Slegers.

De barriers bij Bagels en Beans langs het voetpad en op de Y-brug (tussen Primark en Mediamarkt) blijven voorlopig. (bekijk hier ons filmpje)

“Zolang de aftakking van het fietspad richting Rustenburg (of Stationsstraat) er niet is zullen fietsers daar de voetgangershelling afgaan. De barriers zijn er om dat gedrag te ontmoedigen. Daarnaast stappen voetgangers minder snel het fietspad op. Deze barriers blijven vermoedelijk staan totdat het fietspad is aangelegd. Wanneer dat gereed is, is nog niet bekend.”

Ook de waarschuwingsborden zijn tijdelijk volgens de gemeente:

“Het is een kwestie van wennen voor de gebruikers aan de nieuwe situatie en wij blijven monitoren hoe het gebruik ervan verloopt zodat we, indien nodig, maatregelen kunnen nemen.”

Deze blijven dus nog een tijdje…
Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *