De E-waste Race (een belangrijke brief!)

Juliët is leerkracht op De Golfbreker. Zij heeft een hele leuke groep: het is 6a. Juliët en de leerlingen doen mee aan de E-waste Race en die willen ze graag winnen.

Er zijn extra punten te verdienen als je aandacht vraagt voor het belang van hergebruik van spaarzame grondstoffen. Nou, daar laten we De Orkaan graag voor gebruiken.

Namens de groep schreven Sep en Fenna een brief. We hopen dat je de moeite neemt hem te lezen!


Hallo wij zijn groep 6a van de Golfbreker. 

Wij doen mee aan de E-waste Race met 9 anderen scholen uit Zaanstad. Wij zamelen oude en kapotte elektronische apparaten in, want dat is beter voor het milieu en de natuur. De grondstoffen raken ook snel op, dus door te recyclen worden grondstoffen opnieuw gebruikt. 

In je telefoon en tablet zitten grondstoffen en in Afrika zijn mijnen waar ze de grondstoffen vandaan halen, dit wordt vaak gedaan door kinderen, omdat ze zelf geld moeten verdienen, dus dat is kinderarbeid! Mensen willen ook de macht over de mijn en dan gaan ze vechten en dan komt er oorlog. 

Als elektronisch afval wordt verbrand, komen er giftige en chemische stoffen vrij en dat is slecht voor de dieren die in de natuur leven.

Kunt u ons helpen inzamelen? Het mogen geen losse batterijen zijn en ook geen accu’s. U kunt de apparaten naar onze school brengen of aanmelden op de website, dan kunnen wij het eventueel ophalen (als u niet te ver weg woont).                   

Groetjes van Sep en Fenna

Namens groep 6a 

Basisschool De Golfbreker

Koog aan de Zaan

Hier vind je informatie over de race.

Tekst: Merel Kan van De Orkaan en Sep en Fenna van De Golfbreker. Foto: De Golfbreker. Bron: Juf Julliët

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *