De Geveltoerist #34: Café De Winkel, Assendelft

De Orkaan blijft omhoog kijken. Waar zien we de oude bestemming op de gevel? Erfgoed is vooral goed kijken.

Deze week: Café De Winkel, Assendelft.

We hebben nu al: huisdokter, speeltuinvereniging, school, pakhuis, badhuis, café, hotel, winkel, weeshuis, ziekenhuis, gemaal, gemeentehuis, torpedo bergingsvaartuig, bakkerij, cantine, drukkerij, papiermagazijn, sigaren-, kaas-, verf-, zeep-, veevoeder-, essence-, stijfsel- of machine-fabriek.

De foto van deze “etalage in ruste” in Assendelft is gemaakt door Jurriaan Bakker (Meneer de Fotograaf) uit Zaandam.

Het gaat om Dorpsstraat 662 in Assendelft. Op onderstaande foto uit het gemeentearchief (juli 2004) is gemaakt door W. de Jong uit Zaandam.

In het archief is één andere foto van nr 662 te vinden, het zou om de winkel van Fleer gaan. Het derde huis van links was een winkeltje waar religieuze katholieke beelden te koop waren. Het huis ernaast met uithangbord is van kapper Steltenpool. Op deze plek zijn in 1964 al woningen gesloopt, in verband met het doortrekken van de Coentunnelweg (de A8-A9-verbinding). Jaartal is niet bekend, wij schatten begin jaren zestig (foto collectie C. van de Kommer).

Hieronder nog eens de gevel in volle – zwart-wit – glorie (klik voor grotere versie).

Klik rechts boven in het venster hieronder om de kaart in een grote versie te zien. Bij elke plek is een foto opgenomen en de link om naar het verhaal achter de foto te gaan.

Ook een gevel die de moeite waard is? Stuur ze aan De Orkaan.

Bekijk hier alle afleveringen van De Geveltoerist.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *