De Haan gearriveerd in Nauerna

Molen De Haan is – met een paar dagen vertraging – gearriveerd in Nauerna. Daar zal de molen – die een reis van Abbekerk via Medemblik en Amsterdam over de IJsselmeer, IJ en Zaan achter de rug heeft, samen met molenschuur De Pauw een authentiek dorpsgezicht op gaan leveren.

De plaatsing is onderdeel van de afspraak die Afvalzorg gemaakt heeft na de toezegging de stortplek in Nauerna nog een aantal jaren te laten bestaan.

De overtocht liep dit weekend vertraging op vanwege het slechte weer.

Martin Schaap van de Zaansche Molen stuurde ons deze foto’s.

de haan 1

de haan 7

de haan 4

de haan 8

de haan 12

 

de haan 9

de haan 10

de haan 11

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Frits Krom

    Volgens mij houdt, naar oud-Zaanse traditie, een molen zijn naam, wanneer hij hersteld is. Zo heette het restant van oliemolen De Kat “het pakhuis van De Kat”, totdat De Duinjager erop kwam. Toen verloor het oliemolen restant het oliebedrijf (niemand kon me vertellen waar dat oliewerk gebleven is) en het erop gezette molenlijf zijn naam. Nu is het geheel dus vèrfmolen De Kat (wat hij trouwens heel vroeger óók was). Dus volgens mij kan er best nog gesproken worden van “molenlijf van De Haan”, tòtdat het één geheel wordt met “de molenschuur van De Pauw,” zoals het restant vermoedelijk nu heet. Als ze samen gevoegd zijn, heet het geheel natuurlijk gewoon De Pauw. Oliemolen De Pauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *