Immer Gerade Aus is een feest. Veel deelnemers aan de vrolijke fietstocht denken na over hun uitdossing, en ze leven ernaartoe. Vanochtend plaatsten wij een verslag, en daarbij gaven we ruiterlijk toe, dat onze reportage niet van hoog niveau was.

Naar nu blijkt, was het niveau van het gedrag van sommige feestgangers ook niet altijd even hoog.

Voortuinen zijn vernacheld, er waren knokpartijtjes, achtertuinen werden als pis, – en poepbak gebruikt, kliko’s zijn aangerand, een parel van een glas-in-lood-ruitje is ingegooid en er werd een fiets op de auto van Toon Al gedumpt.

In een eerste reactie op de vernielingen liet organisator Ad de Lange aan een van de gedupeerden weten dat de maat vol is. Het zou de laatste keer zijn geweest.

Geschrokken bellen wij met Ad. Stoppen?!

‘Het was niet helemaal gezellig, en dat heb ik inderdaad gezegd. Maar niks is zeker in het leven en nu denk ik dat we er nog goed over moeten praten met de partners.’

Hij bevestigt dus niks en denkt er nog even rustig over na.

Krommeniër Toon Al zit ondertussen met een ontspiegelde, gedeukte auto met nog lakschade ook. Ook hem vragen we: Stoppen?!

‘Nee hoor, ik woon niet voor niks in het centrum van Krommenie. Als er iets is in bijvoorbeeld Atlantic, dan ga ik vaak even kijken. Immer Gerade Aus is op zich hartstikke leuk, en ik zet mijn auto volgend jaar gewoon binnen. Het hoeft hier geen dooie boel te worden.’

In Assendelft, bij de start is het nog een feest. Over het spoor komt er drank in de man m/v, waardoor Krommenie de sigaar is. Misschien zou het goed zijn om een eventuele volgende keer in Krommenie te starten. Zo worden de lusten en de lasten een beetje verdeeld.