De kater van Immer Gerade Aus: laatste keer?

Immer Gerade Aus is een feest. Veel deelnemers aan de vrolijke fietstocht denken na over hun uitdossing, en ze leven ernaartoe. Vanochtend plaatsten wij een verslag, en daarbij gaven we ruiterlijk toe, dat onze reportage niet van hoog niveau was.

Naar nu blijkt, was het niveau van het gedrag van sommige feestgangers ook niet altijd even hoog.

Voortuinen zijn vernacheld, er waren knokpartijtjes, achtertuinen werden als pis, – en poepbak gebruikt, kliko’s zijn aangerand, een parel van een glas-in-lood-ruitje is ingegooid en er werd een fiets op de auto van Toon Al gedumpt.

In een eerste reactie op de vernielingen liet organisator Ad de Lange aan een van de gedupeerden weten dat de maat vol is. Het zou de laatste keer zijn geweest.

Geschrokken bellen wij met Ad. Stoppen?!

‘Het was niet helemaal gezellig, en dat heb ik inderdaad gezegd. Maar niks is zeker in het leven en nu denk ik dat we er nog goed over moeten praten met de partners.’

Hij bevestigt dus niks en denkt er nog even rustig over na.

Krommeniër Toon Al zit ondertussen met een ontspiegelde, gedeukte auto met nog lakschade ook. Ook hem vragen we: Stoppen?!

‘Nee hoor, ik woon niet voor niks in het centrum van Krommenie. Als er iets is in bijvoorbeeld Atlantic, dan ga ik vaak even kijken. Immer Gerade Aus is op zich hartstikke leuk, en ik zet mijn auto volgend jaar gewoon binnen. Het hoeft hier geen dooie boel te worden.’

In Assendelft, bij de start is het nog een feest. Over het spoor komt er drank in de man m/v, waardoor Krommenie de sigaar is. Misschien zou het goed zijn om een eventuele volgende keer in Krommenie te starten. Zo worden de lusten en de lasten een beetje verdeeld.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Tuijn

  Dit is geen feest te noemen, jeugd en jong volwassenen zonder enig moraal en respect voor andermans spullen. Café’s waar alles vernield wordt (toiletpotten aan gort geslagen, kristallen lampen vernield, planken van de muur gerukt etc etc. Dan nog wat de omgeving bij burgers wordt aangedaan, vernielt etc. Laten ze in Assendelft maar de ongelikte boeren uithangen (zie kermis Assendelft). Niet, nooit meer in Krommenie!!

 • Rick

  Ook in de Snuiverstraat is een spoor van ellende te vinden in de ochtend, sier pompoen over straat gesmeten, mijn tuinverlichting gesloopt en over straat gegooid, een donor tuin compleet naar de haaien, bladkorven over straat. Heel gezellig feestje maar het gedrag van sommige is gewoon niet goed en onschuldige zitten met schade, het zijn maar een paar tientjes maar het gaat nergens over.

 • Perry

  Immer gerade zuruck und schluss

 • Freek Willem

  Het lijkt mij het beste dat het eindpunt om het jaar verandert. Nu Krommenie Babbels en volgend jaar afsluiten bij Koppie. Maar zeker immer geraden aus niet afschaffen. Er gebeurt al zo weinig hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *