De Kift: BAL in Zaantheater (première)

Vanaf zaterdag 2 november is het BAL.

De gelijknamige theatervoorstelling van De Kift gaat dan in première in het Zaantheater. De Zaanse fanfare-punkband treedt op met een bezetting van maar liefst twaalf musici.

Uit ervaring weten we dat de Zaanse fanfare/rock/punk/pop/poëzie-band, die ooit in een ketel energiedrank is gevallen, waarmaakt wat zij belooft.

En wat ze beloven tijdens BAL liegt er niet om:

‘Een wonderschone, ouderwets energieke voorstelling over het verstrijken van de tijd. De Kift bevaart in de grootst mogelijke bezetting de Zeeën van Tijd onder leiding van de Admiraal Zonder Herinneringen.’

Het persbericht valt voor ons eenvoudige Orkaan-journalisten niet te verbeteren. Daarom 1:1

“Trommelend en schetterend, schitterend en schetterend gaat de veelkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift over alle verschrikkingen heen de verwoede tand des tijds te lijf. Met een rijk arsenaal aan instrumenten, met naast gitaren, drums en koperblaasinstrumenten, ook saxofoon, percussie, lyra en strijkers, brengt De Kift een danige dosis gecontroleerde chaos teweeg in een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandse liedteksten uit de wereldliteratuur. De Kift versnippert, verzaagt en verstrooit creatief teksten van Armando, Baudelaire, Bulgakov, Lucebert, Kerouac, Breton en Zjoekovski volgens de kenmerkende Kiftiaanse letterenlogica.”

Sanne den Hartogh, die eerder met De Kift werkte tijdens de voorstelling Bidonville, is verantwoordelijk voor de eindregie.

De BAL-premiére is op zaterdag 2 november om 20.30 uur.

Weetje

Leuk weetje: Met enige regelmaat maken wij voor onze Zaanse Minuutjes film met liefde gebruik van de muziek van De Kift. We beschouwen ze als onze huisband, maar dat is – in mooi Zaans – wishful thinking. Een tijger hou je ook niet in huis.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *