De Kift: van Knollendam tot Klauwershoek…

De Zaanse band (orkest?) De Kift maakt niet alleen muziek, ze hebben dat ook in een film vastgelegd met als titel: Van Knollendam tot Klauwershoek.

Die film wordt zaterdag 3 december vertoond in De Fabriek in Zaandam. Gevolgd door een optreden van De Kift in het het café.

Als bonus is er ook een expositie van werk van drummer Wim ter Weele (bij het filmkaartje is een exclusieve gesigneerde tekening van Wim ter Weele overigens inbegrepen).

“In Van Knollendam tot Klauwershoek neemt Ferry Heijne, voorman van De Kift, de kijker mee op een fietstocht langs plekken in de Zaanstreek waar hij met de band de afgelopen vierendertig jaar op de planken heeft gestaan. Veel van deze plekken zijn verdwenen, sommige van bestemming veranderd of in verval geraakt. Hij ontmoet mensen die iets meer kunnen vertellen over de geschiedenis van deze plekken.”

In vijf korte films speelt Ferry Heijne samen met een of meerdere Kiftmuzikanten en worden archiefbeelden van De Kift en de Zaanstreek met elkaar versneden.

Om 20.30 wordt de expositie met kunst van Wim ter Weele geopend, om 21.00 (zaal 1) en 21.15 uur (zaal 2) wordt Van Knollendam tot Klauwershoek vertoond. Daarna – vanaf 22.30 uur – speelt De Kift live in het café.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *