De Kraaien gaat voor verhuizing – ledenstop blijft

Hockeyclub De Kraaien gokt op verhuizing naar het Fortuinterrein in Zaandijk. Uitbreiding en renovatie van het terrein in de Wijde Wormer wordt voorlopig uitgesteld. Voor meisjes blijft er een ledenstop.

De gemeente heeft vanwege de hoge kosten niet toegezegd dat een nieuw complex in Zaandijk mogelijk is. De verhuizing naar Zaanstad  zou minstens vier miljoen kosten.

In de raad en bij het college was wel veel begrip voor de plannen van de club. Voorzitter Cees Willemse schrijft:

Wij voelen ons gesteund in die wens [om te verhuizen] en het is goed om te zien dat iedere fractie zich een warm voorstander toont van een florerende hockeyclub binnen de gemeentegrenzen van Zaanstad.

De club neemt alvast een voorschot op een eventuele verhuizing. Zo zal men zich “maximaal inzetten om bij de KNHB zo lang mogelijk uitstel te krijgen voor het vervangen van de toplaag van kunstgrasveld 1”. Als dat namelijk wel zou gebeuren, kan dat geld niet meer in het nieuwe terrein worden gestoken.

Nieuwe meisjes kunnen niet meer terecht bij De Kraaien. De ledenstop blijft gehandhaafd voor deze groep. De club blijft ook bij andere verenigingen een derde veld huren voor een deel van de ‘thuiswedstrijden’ op zaterdag.

De Kraaien gaat zich ook “tot het uiterste inspannen” om het terrein aan de Zuiderweg voor een goede prijs te verkopen. Ook dat zou de financiële lasten verlagen.

De vereniging biedt ook aan om het toekomstig clubhuis zelf te financieren en wil 25% van de financieringskosten voor het bouwrijp maken van de grond voor hun rekening te nemen.

Volgens Kraaien-voorzitter Cees Willemse is het nu of nooit.

Als we nu niet met elkaar een verplaatsing van ZHC De Kraaien naar een centrale plaats binnen de gemeente realiseren, zit De Kraaien om met de woorden van de heer Olthof te spreken, nog 30 jaar op de huidige locatie in Wijdewormer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *