Ondernemer Ruud Moes heeft een plan bedacht voor een winkelcentrum van zo’n 3000 vierkante meter met 300 parkeerplaatsen aan de Peperstraat in Zaandam.

De zieltogende winkelstraat moet de kroon op Zaandam worden. Het gaat dan ook “De Kroon” heten. De plannen bestaan nog slechts op papier, maar er zou o.a. een supermarkt in het pand moeten komen.

Moes onthulde zijn plannen maandagavond 8 februari in het Zaanradio-programma Zaanse Zaken: “de Peperstraat is nu net Beirut”. Op de Facebook-pagina van het programma verscheen onderstaande tekening van De Kroon.

Moes is ook bekend van boot-problemen bij Zingen op de Zaan, De Kleine Waarheid, het plan (samen met H. J. Bakker) om het oude Havenkantoor op de Oostkade te herbouwen, en het evenement 200 jaar Zaandam dat op een financieel debacle uitliep.

de kroon peperstraat ruud moes

In de uitzending (hier terugluisteren) vertelt Moes hoe hij ooit begon door de leiding te nemen bij de verbouwing van Wastora, het Verzetsplantsoen opknapte, in de jaren negentig Sjoerd Soeters souffleerde bij bij het Inverdanplan en uiteindelijk strandde bij 200 jaar Zaandam. Maar zijn motto is: “Geslagen maar nooit verslagen”.

Ruud Moes in de uitzending:

“dan kom ik me zelf ook wel eens tegen en dan geef ik er een beetje gas bovenop, je kan het zinkende schip verlaten maar er ook op blijven zitten en de gaten dichten. Waar gewerkt wordt vallen spaanders. De trein rijdt, en er is geen weg meer terug. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”

Tegenwoordig bestiert Moes elke zaterdagavond café De Soete Inval in de Klauwershoek in Zaandam (pand Kleine Waarheid): “de mensen zitten in de café’s in de buurt te wachten tot het opengaat, die stromen dan leeg”.