De Lieve Vrede – Orkaankunst!

Orkaan-kracht Jan Schoen maakte deze prent van Pakhuis de Vrede in 2014 voor architectenplatform Babel. We schreven al vaak over het pakhuis (brand, plannen, choco, hotel, terminal, rondvaart ect.)

De Orkaan-lezer die het snelst reageert (mail) mag zich eigenaar van de prent noemen. (ophalen op de redactie, hij wordt geëxposeerd tijdens de opening in september)

UPDATE: we hebben een winnaar!

Jan Schoen:

“Aanvankelijk werd de prent voor Babel gemaakt t.b.v. de vaar-ontdekkingstocht ‘Safari langs Zaan en IJ’ in 2014. Maar het is zo niet uitgevoerd. Babel wilde de Giraffe er niet in, omdat er geen giraffes langs het Noordzeekanaal leven. Later heb ik er een prent van gemaakt afgedrukt op Forex, afmeting 650×480 mm.”

De Vrede heb ik afgebeeld, zoals het oorspronkelijk was, zonder alle rotzooi er omheen. De giraffe heb ik genomen omdat de huid op een stratenplan van een stad lijkt en het Faralda kraan-hotel van het NDSM terrein uit Amsterdam-Noord heb ik naast het pakhuis geplaatst omdat dit een beeldbepalend gebouw lands de vaarroute langs Tussen Zaan en IJ is..

Jan Schoen is vandaag ‘live’ te bewonderen vanaf 13.00 uur in de Zuidervermaning in Westzaan waar hij nieuw werk exposeert: rustpunten. Ook is de expo te zien op de open monumentendagen (10 en 11 september).

De prent voor de eerste beslisser.
Bankje langs Nauernasche Vaart – werk dat in de Vermaning te zien is
Het uiteindelijke Babel-affiche
Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *