De mooiste rotonde van de Zaanstreek #1 Weerpad Poelenburg (filmpje)

Op het groenbeleid van Zaanstad is best wat kritiek. Mondige burgers kijken en denken mee, en de mengingen en oordelen zijn niet van de lucht. 

Dat meedenken is niet altijd goed en ook niet altijd slecht. Maar het is lekker om oog te hebben voor het positieve.

Ons viel de afgelopen week iets moois op: de beplanting van de rotonde waar het Weerpad en Poelenburg samenkomen wemelt van de insecten. Bijen, wespen, vlinders… Dit verdient een dikke vette veer! 

En het inspireerde ons tot een zoektocht, noem het een queeste zo je wilt, naar de allermooiste rotonde van de Zaanstreek. Na het filmpje tikken we verder: 

Oproep

Als jij een mooie rotonde kent in de Zaanstreek (Zaanstad, Wormerland en Oostzaan), dan horen we het graag! We maken er dan een filmpje van, maar als je zelf wil filmen of fotograferen dan is dat natuurlijk ook welkom! Mail naar: info@deorkaan.nl

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Oliver de Wit

  Prachtig!

  Hopelijk verdrijft deze trend de beton-en-roest-wrakken die de afgelopen 2 decennia in de mode waren als rotonde-ornamenten. Dat die troep regelmatig door gemeenten gesubsidieerd wordt als “kunst” is diep triest.

  Elk stukje groen is mooi meegenomen, zowel voor het absorberen van extreme regen en extreme hitte, als voor het versterken van de biodiversiteit in de stad.

  • g.j Vas

   Ook om de bomen staat een tuintje gezelliger dan dat woekerende groen .De groenvoorziening mag wel eens goed tewerk gaan op veel plaatsen .het wordt allemaal zo armoedig .ook mogen bewoners van straten zich daar wel eens op storten .Als de straat waar jewoont er weer gezellig uit ziet .geeft dat weer voldoening .Vroeger waren de mensen daar veel meer mee bezig

 • Zooooo fijn om te zien, daar word je toch blij van !!

 • Bernhard Boot

  en dan willen de insecten ook wel komen!

 • Bert van de Belt

  Complimenten! Wat mooi. Laat dit een voorbeeld zijn voor alle rotondes!

 • Monique Zonneveld / GROENzaans

  Zekers mooie rotonde. Niet inheems aanbod met waardplanten, maar wel nectaraanbod. Hier bij de westzanerweg Hoogtij in Westzaan zijn twee van zulke mooie rotondes nu helaas verdwenen en vervangen door de weinig ecologische en zeer saaie olijfwilg. Dit ziet er eerder doods als levend uit. Echte grote gemiste kans voor de biodiversiteit en eerder een grote achteruitgang. Zowel voor het oog als natuurwaarde. Echt tegenstrijdig aan het zogenaamde (groene) beleid om biodiversiteit te verbeteren. Blijkbaar is Hoogtij een aparte staat zoals Monaco. Gras nu ook overal tijdens de grote hittedagen gemaaid en overal kleurt het geeldood. Dit terwijl het volstond met mooie klaversoorten waar heel veel soorten insecten gebruik van maken en hoger gras op deze stukken voor niemand nadelig is. Dit is maaien om het maaien. Biodiversiteit heeft hier weinig mee te maken.

  • De Orkaan

   Dat klinkt niet erg inspirerend! Heb je misschien ook tips binnen de Zaanstreek waar we meer rotondes kunnen filmen die wel het goede voorbeeld geven?

 • Erik Lenderink

  Prachtig al die rotondes in de Zaanstreek met mooie bloemen en bijtjes,… Alleen moet je wel even jezelf bedenken of dit wel helemaal verkeers veilig is, ik als beroeps Chauffeur vindt dit een beetje niet zo veilig,.. ook al zitten wij veel hoger in de cabine, komen wij toch situaties tegen bij veel rotondes waar het overzicht weg is voor de verkeersveiligheid,..dus laat staan mensen in een personen auto die niet kunnen zien wat er de rotonde op komt rijden en hoe te reageren,…Door al die plantjes en bloemetjes,…men ziet de rotonde wel duidelijker maar door al de bebossing ziet men niet wat er aan de andere kant gebeurd van de rotonde,…

  • Nico Kuilman

   Ik denk dat u daar groot gelijk in heeft, als ik bij zo’n volgebouwde rotonde kom is het altijd weer een verrassing wat er de hoek om komt zeilen. Rotondes die versierd zijn met bloembedden en andere spullen is prachtig maar het moet ook overzichtelijk blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *