De ‘niet zo heel erg grote Sinterklaasfilm’ (plus bonus-video en slideshow)

Het was een koud feestje, maar wel een leuk feestje.

Diewertje stookte de boel nog even op “zou de Sint echt wel komen”, burgemeester Hamming stelde de kijkers gerust “wij van de gemeente schrijven brieven en de Sint leest ze allemaal” en Henny Haan was zich van geen kwaad bewust “ik heb de kraan niet open laten staan”.

De Orkaan trotseerde wind en kou en legde kinders, kijkers, demonstranten, journalisten, Zwarte Pieten, hulpsinterklazen, politie BN’ers en bobo’s vast.

Past dat allemaal in een minuut? Nauwelijks? Wie een uitgebreider verslag wil kan het liveblog bekijken dat tussen 10:00 en 14:00 werd bijgehouden (de intocht in bijna 100 video’s en foto’s). Onder de video een slideshow van de voorbereidingen, een filmpje van de uittocht van de politie en een bonusfoto van een domme Spaanse buschauffeur…

De slideshow van de foto’s van Ad van den Berg: drukte bij het station en op de Julianabrug (veel mensen op de fiets), de ME paraat en de politie bij de verpakte roadblocks en te paard, vel aandacht voor de demonstranten, NOS interviewt en jeugdige fans van Zwarte Piet.

[slideshow_deploy id=’62727′]

En een bonusfilmpje: de poltie te water (6 boten, 14 agenten) trekt weer naar het zuiden na de rustig verlopen intocht…

En… de bonusbonus, Jan Leguijt fotografeerde een Spaanse bus met toeristen die de Guisweg niet op mocht, ze dachten via het fietstunneltje in Rooswijk een omweg te hebben gevonden…

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *