De nieuwe AH XL in aanbouw

De bouw van de nieuwe AH XL die bij de ‘zorgboulevard’ bij het nieuwe Zaans Medisch Centrum vordert. De XL-vestiging aan de Vermiljoenweg / Vrieschgroenstraat gaat verdwijnen* als deze vestiging wordt geopend.

Het project wordt ontwikkeld en gebouwd door VORM, de afbeelding komt van hun website: “prognose van de oplevering is tweede helft 2017.”

Bij de presentatie van de plannen van de zorgboulevard hadden we al een glimp van de nieuwe winkel opgevangen, maar nog niet in volle glorie. Parkeren gaat bij de nieuwe XL op het dak.


UPDATE: gaat de AH XL aan de Vermiljoenweg “verdwijnen”? Ja, in de detailhandelsvisie van de gemeente staat dat er in Zaandam maar één XL supermarkt (meer dan 2500 m2) is toegestaan. “In verband met de komst van een XL- supermarkt bij het nieuwe ziekenhuis zal de hier gevestigde supermarkt worden verkleind.” AH meldt aan De Orkaan dat ze gewoon doorgaan op die plek – maar ook met een XL-versie? Daarop hebben we nog geen antwoord gehad.


Hieronder nog eens de nieuwe winkel, klik op de afbeelding om het echt in XL-formaat te bekijken.

Dank aan fotograaf Erik Esteie die deze artist impression van de achterkant van het gebouw spotte bij de in aanbouw zijnde zorgboulevard.

Deel dit artikel:

21 reacties

 • Andy

  Is er eigenlijk al bekend hoe het zit met parkeren bij de AH? Nu kun je gratis staan bij de Vermiljoenweg, net als bij bijna alle andere grote supermarkten in de stad (Deen achter het station in ieder geval het eerste uur). Moet er straks in de betaalde garage van het ziekenhuis worden geparkeerd?

 • Zaankanter

  @ Andy: wat ik begrepen heb is dat er een garage op het dak van nieuwe AH-XL komt. Of dit betaald parkeren is durf ik niet te zeggen.

 • Siem

  Het is wel grappig, het parkeren met een aangepaste bus rond het ziekenhuis, past niet in de parkeer garage. Mag niet voor de eerste hulp staan waar dan?
  Heb hier een mailtje aan gewaagt zo ook onze dochter 3 maanden geleden.
  Helaas nog geen berichtje terug ontvangen. Op het dak straks bij A-H zal wel weer een balk komen waar wij niet onder door kunnen.

 • erik

  De Ah op de vermiljoenweg heeft zeg maar 4 of wel 5 aanvoerwegen voor winkelend publiek , en de nieuwe ? dat is geen vooruitgang denk ik ..

 • Nion

  Mensen, dit wordt een fantastische aanwinst! Over aanvoerwegen en parkeergelegenheid is ongetwijfeld goed nagedacht.

 • Noot

  er zijn sowieso weinig supermarkten in zaanstad ………

 • Anoniem

  AH vermiljoenweg zal gewoon blijven, gaat niet weg.

  • De Orkaan

   Zie onze aanvulling in de tekst: “In verband met de komst van een XL- supermarkt bij het nieuwe ziekenhuis zal de hier gevestigde supermarkt worden verkleind.” Dus misschien wel een AH, maar een kleinere.

 • R

  De AH XL in Zaan is wel de slechtste pauper supermarkt die ik ooit heb gezien bij een AH, dus snap wel dat ze die gaan sluiten.

 • Anneke

  Ik vind dat zo’n rare hoek voor een supermarkt… Ik zal er niet meer komen in ieder geval. Ik hoop dat er dan wel een andere supermarkt op de Vermiljoenweg voor terugkomt (ik hoorde een Jumbo), ga ik daar maar naartoe voortaan. Wel jammer hoor, ik vind AH Vermiljoenweg een fijne winkel.

 • liesbeth

  hebben jullie ook nog aan al die oudere mensen gedacht die niet dat hele stuk naar het ziekenhuis kunnen lopen.En dit vooral die ouder heel centraal ligt.

 • Koolmonxide

  Het is helemaal niet zeker dat AH Vermiljoenweg gaat sluiten volgens de bedrijfsleider van die vestiging

 • erica

  kunne ze de ah dan niet halveren dat zou toch een stuk beter zijn ook voor de mensen die er vlakbij wonen en dan de meerpaal is het een stuk makkelijker dart er een ah is .

 • Hayat

  Hoi Orkaan,

  Wat komt er dan in plaats van de AH XL op vermiljoenweg? Daar heb je toch ook echt een supermarkt of twee nodig, gezien alle woningen/grote flats eromheen…

 • yede

  misschien een idee voor de vermiljoenweg om daar en mega Mac Donalds te maken want daar is ooit mr makkie begonnen 🙂 tja en zal wel rustig worden daar op de zorgboeulevard

 • M. Iedema-Willems

  Achter de ERA-flats is ook nog een Deen!! Ook een prettige winkel en een stukkie goedkoper!

 • Jeroen van der Tol

  Prachtig hoor, je rijdt vanaf de A7 Zaandam in en het eerste wat je nu ziet is een lelijke parkeergarage. Ik had laatst de hoop dat het ging veranderen nu er weer wordt gebouwd, maar helaas… je kijkt nu tegen de rug van de AH XL aan met daar bovenop, jawel: een parkeerdek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *