De bouw van de nieuwe AH XL die bij de ‘zorgboulevard’ bij het nieuwe Zaans Medisch Centrum vordert. De XL-vestiging aan de Vermiljoenweg / Vrieschgroenstraat gaat verdwijnen* als deze vestiging wordt geopend.

Het project wordt ontwikkeld en gebouwd door VORM, de afbeelding komt van hun website: “prognose van de oplevering is tweede helft 2017.”

Bij de presentatie van de plannen van de zorgboulevard hadden we al een glimp van de nieuwe winkel opgevangen, maar nog niet in volle glorie. Parkeren gaat bij de nieuwe XL op het dak.


UPDATE: gaat de AH XL aan de Vermiljoenweg “verdwijnen”? Ja, in de detailhandelsvisie van de gemeente staat dat er in Zaandam maar één XL supermarkt (meer dan 2500 m2) is toegestaan. “In verband met de komst van een XL- supermarkt bij het nieuwe ziekenhuis zal de hier gevestigde supermarkt worden verkleind.” AH meldt aan De Orkaan dat ze gewoon doorgaan op die plek – maar ook met een XL-versie? Daarop hebben we nog geen antwoord gehad.


Hieronder nog eens de nieuwe winkel, klik op de afbeelding om het echt in XL-formaat te bekijken.

Dank aan fotograaf Erik Esteie die deze artist impression van de achterkant van het gebouw spotte bij de in aanbouw zijnde zorgboulevard.