De nieuwe Wilhelminabrug op z’n plek (filmpjes en live meekijken)

Vandaag worden de nieuwe brugdelen van de Wilhelminabrug op hun plek gehesen. De brugkleppen wegen 180 ton en zijn 16 meter breed en 15 meter lang.

Via een livestream is het gebeuren vanaf de bank te bekijken. Bouwer Heijmans heeft liever geen drommen mensen bij de Wilhelminasluis.

Eerder hadden we al foto’s en een filmpje van de aanvoer van de brugdelen. Ook Fred Wolf maakte foto’s van de aankomst van de brugdelen.

De hele dag wordt er gewerkt, eerst wordt de brug op z’n plek gevaren, vervolgens zakt de brug een stukje op het ponton, daarna wordt het brugdeel een halve slag gedraaid zodat hij op z’n plek ligt. Het werk duur tot 16.00 uur, als het niet af is, wordt morgen doorgewerkt.

Hieronder onze minuut van het op z’n plek varen van de brug. Daaronder een timelaps van het draaien van de brug (op basis van de livestream van Heijmans) en daaronder de livestream zelf.

Timelapse draaien van de brug.

De Livestream

Het brugdeel voor de Beatrixbrug wordt op 17 april op zijn plek gehangen.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Cees Rink

    Vakmanschapis meesterschap! ub

  • Peter Bruinenberg

    Als Ouwe Brug&Sluis bouwer (Den Helder) Is dit geweldig om het zo te volgen helemaal als je niet meer zo mobiel bent Dank voor de Live CAM. (Hij was er altijd al op de sluis maar sinds ik denk 2 jaar helaas niet meer.) Als iemand een goede Locatie weet kan ik er zo eentje verzorgen !

  • Yvonne Ten hoope

    Weer een stukje nieuw zaandam. Wat een klus, prachtig om daar te kijken hoe ze dit klaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *