De rattenvanger van de Zaanstreek (filmpje)

We ontmoeten Laird Boyd Meyer bij zorgboerderij Watervliet in Wormer en hoewel het een opvallende verschijning is, past hij in het beeld van de grote oer-Hollandse boerderij.

Hij kent de weg, heeft gesprekjes met de boer, de mensen van de dagopvang, weet welke pony’s pittig zijn, kalmeert de hond, praat met geiten en schiet de ratten.

Laird Boyd Meyer begon op provisiebasis met het doodschieten van ratten op een paar boerderijen in onze streek, en de boeren zijn blij met hem. Hij startte een bedrijfje onder de naam Ratjemaai:

‘Naar het Zaanse woord ‘katjemaai’… ‘problemen’.’

Vanaf 2023 mogen boeren geen rattengif meer gebruiken, terwijl ratten niet alleen erg slim zijn, maar ook vies en gevaarlijk:

‘Ratten zijn chronisch incontinent, brengen ziektes over, ze vreten alles en ze kunnen brand veroorzaken. Ze zijn dol op elektriciteitskabels.’

We maakten een film van een minuut:

 

Deel dit artikel:

4 reacties op De rattenvanger van de Zaanstreek (filmpje)

 1. Dirk Boet schreef:

  Beetje belachelijk zo’n Rambo om ratten te schieten, als je de vossen het werk laat doen ben je er ook vanaf maar die zijn door de andere Rambo’s neergeschoten…..

  • Merel Kan schreef:

   ‘Rambo’ schiet gericht en met beleid. Van vossen weet ik niet zo zeker of ze de kippen, katten en konijnen intact laten…

 2. Boyd Meyer schreef:

  Een boer heeft het niet zo graag dat een vos in de stal of tussen de kippen en konijnen rondloopt. Buiten op de landerijen is het niet zo erg maar in de stallen en er vlak rondom doen wij ons werk.

 3. Rob Wolvers schreef:

  Toen ik dat enorme geweer zag moest ik direct aan de muskietenjacht denken 😉

  https://youtu.be/BHBbJAIcnBI

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *