De Rosbayerweg… na de brand, politie vermoedt brandstichting

Het pand aan de Rosbayerweg in Wormerveer waar vrijdagavond brand ontstond is afgesloten met hekken. De politie heeft het bedrijvenverzamelgebouw afgezet omdat ze onderzoek gaat doen naar brandstichting volgens Dagblad Zaanstreek.

[Update: zie comments, geen sporen van brandstichting aangetroffen]

Volgens omstanders waren er explosies te horen vlak na de brand, terwijl ook de hevigheid van de brandhaard een aanwijzing zou zijn.

In het pand aan de Rosbayerweg zijn ongeveer 20 bedrijven gevestigd, het vuur zou begonnen zijn bij een glasslijperij. Twee units zijn totaal uitgebrand.

Drie dagen na de brand biedt het terrein een troosteloze aanblik.

Rosbayer2

Foto’s: De Orkaan.

Hieronder brandweercommandant Frank Kunz en burgemeester Theo Weterings op vrijdagavond.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

 • ger nauerna

  Brand in bedrijfsverzamelgebouw Wormerveer niet aangestoken

  WORMERVEER – De brand die vrijdagavond in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Rosbayerweg te Wormerveer woedde is niet aangestoken. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek door het forensisch opsporingsteam van de politie en een brandonderzoeker van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

  De experts konden geen sporen van brandbare stoffen vinden. Ook braaksporen werden niet aangetroffen. Omdat de brand vermoedelijk in de keuken is uitgebroken, vermoedt men dat kortsluiting in een witgoedapparaat de boosdoener van de brand was. De explosie die daaruit volgde, was hoogstwaarschijnlijk een rookgasexplosie.

  De uitslaande brand verwoestte uiteindelijk twee bedrijven in het pand en de voorgevel van het gebouw.

 • De Orkaan

  tnx, update nu ook in bericht opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *