De Sprong in de as (foto’s en video’s)

Gisteravond brak er een hevige brand uit in de leegstaande sporthal De Sprong.

Snel bleek de sporthal niet meer te redden te zijn. De vlammen waren tot ver in de omtrek te zien.

De hal is niet meer in gebruik omdat de sportverenigingen en scholen die gebruik maakten van de sporthal verhuisd zijn naar de nieuwe topsporthal in Koog a/d Zaan.

Hieronder een selectie uit de foto’s en video’s die via Twitter werden verspreid over de brand. We blijven de verzameling aanvullen (het wachten is op de mannen in witte pakken).

De tweets zijn chronologisch, we beginnen met een voorspellende tweet van exact twee weken geleden:

dan door naar de brand en eindigen met de resten van de hal.

Een video-verslag.

Een video van RTV Zaanstreek:

de sprong 1998

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Boon

  Gewoon te laat met slopen. Dit was te verwachten, iedere week als ik er op maandag langs kwam was er weer iets vernield maar je zag nooit bewaking.

 • Knabbelaar

  Levert zo’n brandje nog wat op voor de eigenaar?

 • Knabbelaar

  De Sprong in de as en as in de Sprong.

 • Barend

  Ik ben benieuwd of er gedacht word aan brandstichting. Na de brandstichting ,dmv vuurwerk, bij Dynamica in November 2012 en de directeur van de school “De Golfbreker” die al tijdens de bouw van Dynamica riep dat hij zich zorgen maakte over de hangjeugd die daar toen al op een vandalistische manier bezig was. Dan mis ik in dit artikel ietwat diepgang. Nu is het simpelweg copy-paste “journalistiek”.

 • Ivar Knopperts

  Ik heb dit al voorspeld op het moment dat het bekend werd dat de sporthal onbeheerd zou blijven staan nadat alle verenigingen en scholen niet meer gingen sporten in de Sprong en de exploitatie stopte. Ik wil helemaal geen gelijk krijgen achteraf maar dit is zo voorspelbaar. Gemeente Zaanstad is mijn inziens aansprakelijk voor dit inferno wanneer de dader(s) van de brandstichting niet worden gepakt. Want een leegstaand pand waar elektra en gas al is afgesloten, daar kan zo maar kortsluiting ontstaan toch? Tuurlijk! Al die gasten die daar de afgelopen maanden rondhingen, afgelopen weken de laatste ramen ingegooid en nu dit. Toeval bestaat niet. Daar hoef je geen kerngeleerde voor te zijn dat dit is aangestoken. Ik ben zelf anderhalfuur aanwezig geweest ten tijde van de brand en ik heb alleen politie gezien om de weg af te zetten. In plaats van dat ze nu op het plaats delict gaan posten. Brandstichters blijven gewoon kijken naar hun brand. Politie brandt de handen hier letterlijk liever niet aan. Is natuurlijk ingewikkelder dan bonnen schrijven. Zo triest dat dit is gebeurd, zou sowieso worden gesloopt maar totaal niet nodig dit, een triest einde van de Sprong, De Sporthal van deze prachtige wijk.

 • WR

  Politie doet niets, als je hen wil vertellen wat je een uurtje VOOR de brand hebt gezien en gehoord luisteren ze niet en hebben het alleen maar druk met mensen tegenhouden en verkeer regelen. Daarnaast wordt ook niet gezegd we schrijven uw neem en adres op en komen later terug….welnee.
  Als je het nummer van de politie belt om iets te melden, krijg je een bandje: al onze medewerkers zijn in gesprek… na 10 minuten denk je.. bekijk het maar en bel je niet (nooit?) meer.

  Het is nu 2 weken verder, en de eerste dagen was de (hang)jeugd ver te zoeken, maar bij de scholen verschijnen ze nu weer.
  Ook bij het winkelcentrum weer meerdere jongeren gezien.

  Alleen toezichthouders zie je NIET!

  Op naar de volgende brand/vernieling?

  Op naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *