De toekomst is paars!

De opening van de expositie De toekomst is paars! was voor de GSA-leerlingen uit Zaanstad “een soort van thuis komen”. Vijftien krachtige en mooie foto’s ondersteund door even krachtige verhalen zijn te bewonderen in het Zaans Museum.

Door: Bas Hageman

De expositie werd gister geopend in het bijzijn van de gefotografeerde leerlingen en hun ouders, De Zaanse Regenboog, Stichting PVK en wethouder Rita Noordzij. Janine (13 jaar) is één van de gefotografeerde jongeren. Zij vertelt met trots over de expositie en waarom ze meedoet:

“De toekomst is paars is een hele bijzondere expositie. Het zijn in totaal maar 15 kinderen, maar elk van hen is anders op hun eigen unieke manier. Ik zelf ben opgegroeid met de gedachte dat iedereen zichzelf mag zijn, van wie je ook houdt of hoe je je identificeert. Heel veel mensen hebben dat geluk niet. Ik vind het zo mooi dat dingen zoals deze expositie er zijn om te laten zien dat ook als je in een onveilige situatie bent met mensen die je niet accepteren er altijd meerdere mensen zijn die je wel accepteren. Er is altijd een plek waar je jezelf kan zijn. We gaan voor een toekomst waarin labels er niet meer toe doen en iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Is dat niet prachtig?”

Ben je benieuwd naar de andere verhalen van onze jongeren? De expositie De toekomst is paars! is tot eind augustus te zien in het Zaans Museum.

Op de foto boven zie je wethouder Rita Noordzij

Zaans Museumdirecteur Nikola Eltink
Oscar van de Zaanse Regenboog
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *