Wie het Westerwindpad neemt richting de Westzanerdijk in Zaandam, kan er niet omheen. En dat hoeft ook helemaal niet, want iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de dieren van de uit de hand gelopen hobbyboerderij.

fronik2Hobbyboer en hobbyboerin Kees en Linda kochten de eerste geit als grasmaaier, nadat ze boer Fronik beloofd hadden het gras kort te houden. “Dat vond hij belangrijk.” Boer Fronik is inmiddels overleden, en de veestapel is uitgebreid.

De grond is eigendom van de gemeente en de boerderij ligt op een mooie, aantrekkelijke locatie aan het fietspad, tussen woonwijk Westerwatering en de weilanden in. Het zou mogelijk zijn dat de grond gaat worden uitgegeven in drie woonkavels. Er wordt nu onderzocht of de boerderij met opstallen een monumentale status kunnen krijgen om deze te beschermen.

Voor de buurtbewoners is de boerderij een belangrijk ontmoetingspunt. Voor de Zaanstreek een prachtig stukje Oud-Zaandam zonder trespa voorzetgevels. De vrijwilligers en de belangenvereniging Westzanerdijk eo wil dat de Fronikboerderij een toekomst heeft. Maar, samen sta je sterker, daarom willen ze graag peilen of er meer mensen zijn die er zo over denken.

Je mening geven kan via deze enquete. Invullen duurt 5 minuutjes.

De Orkaan is van mening dat de boerderij de boerderij moet blijven. Graag met kort gras.

De foto’s komen van de website van de Fronikboerderij. Daar staan er nog veel meer.