De Werf: niet draaien maar schuiven

Zaanstad wil de nieuwbouw van basisschool De Werf in Zaandijk drie meter opschuiven om tegemoet te komen aan de bezwaren van de bewoners van de Lagedijk en de Koperslagerstraat.

Bewoners hadden bezwaar tegen de nieuwbouw omdat die aanzienlijk hoger zou worden dan het bestaande gebouw waardoor ze minder zon hadden en ze zich in hun privacy voelden aangetast.

Na ruim drie jaar bouwplannen, juridische procedures, bezonningsstudies, protesten, bezwaren, adviezen, hoorzittingen en bewonersbrieven wil Zaanstad een einde aan het getouwtrek maken. De gemeente werd weliswaar bij de laatste juridische procedure in het gelijk gesteld, maar de bezwaarmakers kunnen nog naar de Raad van State stappen.

Om verder uitstel te voorkomen (en om het gevaar van een negatief oordeel van de Raad van State af te wenden) stelt de gemeente nu voor het gebouw “drie meter richting het speelbos” op te schuiven. Bezwaarmakers hadden voorgesteld de nieuwbouw een kwart slag te draaien.

De planning was aanvankelijk dat er gestart zou worden met bouwen in het 4e kwartaal van 2014, eind 2015 zou de school klaar hebben moeten zijn. De nieuwbouw is ontworpen voor 320 basisschoolleerlingen. In het kinderdagverblijf is plaats voor 48 kinderen.

Op donderdag 23 maart is van 19.00 tot 20.00 een informatieavond voor betrokkenen op De Werf.

Lees hier het hele De Werf-dossier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *