De Zaanse korfbalderby KZ-GG: 27-27

Zaterdag speelde Groen Geel uit Wormer voor het eerst sinds maart 2021 weer tegen en bij KZ uit Koog a/d Zaan. Een derby tussen de twee Zaanse ploegen op het hoogste niveau korfbal. Een wedstrijd waarbij Groen Geel als minst favoriet deze wedstrijd inging, ook omdat zij nog geen hele sterke seizoenstart kennen, waar KZ dat wel kent.

Door Dennis Dallinga

De wedstrijd begon sterk in het voordeel van de Koogers, ze lopen al snel uit naar 3-0 voorsprong. Daarna kan Groen Geel iets terugdoen, waardoor het 3-1 wordt. Door wat foute keuzes en passes loopt KZ dan verder weg bij Groen Geel, waardoor er uiteindelijk een gat van 5 punten ontstaat, namelijk 10 – 5. Daarna vielen de doelpunten best snel en redelijk om en om aan beide kanten, als Groen Geel bij een stand van 14 – 8 een run maakt van 3 goals achter elkaar, waardoor het 14 – 11 wordt. Bij een stand van 16 – 12, valt Fenna Jagtman geblesseerd uit aan de kant van Groen Geel en moet Lindsy Krop in het veld komen, die eigenlijk ook niet helemaal fit is. Daarna scoort KZ nog een aantal keer, maar het is Thomas Schagen die met 2 doelpunten de ruststand op 17 – 15 bepaalt.

Direct na rust gaat KZ verder waar het gebleven was, namelijk doelpunten maken. Daarna doen Stijn Hoekstra en Lisanne de Bruin iets terug namens de Wormers, waardoor het 18 – 17 wordt. KZ besluit dan om te wisselen. Direct daarna maakt Groen Geel de 18 -18, waardoor het weer alle kanten op kan. Dan pakt Groen Geel de eerste voorsprong van de wedstrijd. Alwin Out en Marjolijn Schenk maken dan namens KZ weer goals, waardoor het 20 – 20 wordt. Daarna vallen de goals om en om tot 22 – 22, daarna maakt KZ weer een run en zet Marijn van den Goorbergh KZ op voorsprong met 26 – 22. Groen Geel wisselt nog en maakt nog wat goals. Maar KZ staat nog steeds op voorsprong door een goal van Matté Lipke. Terrenc Griemink scoort dan de laatste goal van deze wedstrijd en bepaalt de eindstand van deze derby op 27 – 27.

KZ coach Tim Bakker:

‘We hadden misschien wel moeten winnen vandaag, met steeds 4 á 5 goals voor. In het begin spelen wij goed en geven veel druk, waardoor Groen Geel het lastig heeft. We moeten deze wedstrijd zakelijker uitspelen, maar dat doen we niet. In de tweede helft doen wij een stap terug en Groen Geel een stap vooruit. Thomas Schagen schiet vaak raak en Groen Geel gaat daar goed mee om.

Het was een hele spannende wedstrijd, maar voor mij nier persé een derby. We hebben spelers die overal vandaan komen en een aantal die bij de club vandaan komen. Wellicht speelt daarom dat gevoel niet. Onze doelstelling is nog steeds Play-offs, die hebben we 2 jaar niet gehaald, nu moeten we die stap maken.’

Groen Geel coach Christaan Germans:

‘We moeten nooit opgeven, dat zie je maar aan de tweede helft. Vooraf ga je er niet als favoriet in en sta je dus achter. Dat merk je ook in het begin. Later gaan we het aanvallend beter doen en kiezen we de betere kansen uit. We hebben in het begin weinig controle over Esther Cordus, maar later iets meer.

Ik wil dan ook mijn complimenten geven aan de hele ploeg. Kijk we kunnen van iedereen winnen, als we maar de juiste kansen benutten en de juiste momenten kiezen. Onze doelstelling is minimaal zevende worden.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *