De nacompetitie is begonnen. Dat leverde zaterdagmiddag en -avond al gelijk wat spanning en sensatie op. Helemaal waar penalty’s moesten beslissen over het lot van de ploegen.

Blauw Wit Wormerveer kende een redelijk goede slotfase in de competitie in de 4e klasse en de ploeg ging dan ook met goed vertrouwen de nacompetitie in. In de eerste ronde was op eigen veld 5e klasser DTS de tegenstander. Blauw Wit wist door een schitterend doelpunt in de 57e minuut een 1-0 voorsprong te nemen. Niet voor de eerste keer dit seizoen sloeg het noodlot alsnog toe in de blessuretijd. In de 95e minuut wist DTS de 1-1 te maken waardoor de wedstrijd op een verlenging uitdraaide. DTS nam daarin het initiatief en kwam al binnen vijf minuten op een 1-2 voorsprong waarna de wedstrijd niet veel later definitief beslist werd met een derde goal van de ploeg uit Oudkarspel. Door de nederlaag komt Blauw Wit Wormerveer volgend seizoen uit in de 5e klasse.

Ook ZCFC overleefde de eerste ronde niet van de nacompetitie. Op eigen veld kwam het Zaanse Oranje nog wel op voorsprong, Wijk aan Zee wist alsnog gelijk te maken. Ook in de verlenging werd er niet meer gescoord waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Deze werden beter genomen door de bezoekers waardoor ook ZCFC degradeerde naar de 5e klasse. Klik hier voor een uitgebreid verslag

Door een zeer goede tweede seizoenshelft wist ZVC’22 zich te plaatsten voor de promotiewedstrijden naar de 3e klasse. Tegenstander in de eerste ronde was DEM, dat in de 3e klasse op een 9e plaats was geëindigd. In een spannende wedstrijd kwam de ploeg van trainer Serdar Öztürk echter net tekort. Door de 2-1 nederlaag spatte de promotiedroom uiteen en zal ZVC’22 volgend seizoen weer in de 4e klasse uitkomen.

SVA en KFC kwamen zaterdag ook al in actie. SVA kent een uitstekend debuutjaar in de 2e klasse en mag met de nacompetitie hopen op een tweede promotie op rij. Op eigen veld moest de ploeg van Jeroen Beukman het opnemen tegen een andere 2e klasser, De Merino’s. De bezoekers wisten na 19 minuten op voorsprong te komen, maar nog voor rust had SVA de stand weer in evenwicht gebracht. Aangezien er in de tweede helft niet meer werd gescoord moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin was het weer SVA dat scoorde en ook de voorsprong vast wist te houden. Door de 2-1 zege speelt SVA volgende week in de 3e ronde van de nacompetitie.

KFC moest het opnemen tegen 1e klasser Montfoort’19. Op het Kooger sportpark werd het een zeer spannende wedstrijd die begon met opzwepend vuurwerk langs het veld maar waarin beide ploegen in negentig minuten niet wisten te scoren. Ook in de verlenging werden er geen doelpunten gemaakt waardoor penalty’s uiteindelijk de beslissing moesten brengen. Daarin bleek KFC de koelbloedigste en zo wist de ploeg van René Reijinga de promotiekansen levend te houden.