Demonstratiefietsers vieren feestje

De tocht was aangekondigd als een protest tegen het afsluiten van de Zaanse Schans voor fietsers tijden de weekenden vanaf 13 juni.

Op de valreep werd bekend dat de gemeente Zaanstad het omstreden besluit terugtrok, het protest werd een feestje (met vlaggen en toeters aldus organisator Peter Goldstein).

Over het precieze reden van het afschieten van het fietsverbod heeft Zaanstad nog geen mededelingen gedaan, maar vanaf de aankondiging rustte er geen zegen op het besluit. Er was protest van bezoekers, bewoners, bedrijven en politieke partijen. Wethouder Slegers suggereerde ten onrechte dat het besluit was genomen na overleg met de Fietsersbond. De omrijdroute werd als erg lang en onveilig beschouwd en waarin een fietspad was opgenomen dat verboden was voor brommers.

Lees hier over het plan, de protesttocht, het Zaanstad Beraad en de terugtrekking van de afsluiting.

Wim de Jong maakte de foto waarop we in ieder geval twee vertegenwoordigers van de Partij voor de Dieren (o.a. Melchior Mattens) herkennen en op de achtergrond Peter Goldstein. Ook leden van de Fietsersbond (waaronder Rob Wolvers op de foto) en Romkje Mathkor van GroenLinks waren er. Uit Wormerland kwamen Kees Kindt en Hans Verver gefietst.

fietsdemonstratie zaanse schans 6 juni 2020 wim de jong

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *