Derby’s en toppers: uitslagen Zaanse voetbal

Dit weekend stonden er diverse derby’s en toppers op het programma, waarbij SVA uiteindelijk de meeste indruk wist te maken. Niet alleen werd er een ruime zege van 5-1 op Swift geboekt, ook werd meteen de koppositie in de 3e klasse gepakt. 

2e Divisie

Voor de 7e wedstrijd op een rij werd er zaterdag door OFC (zon) in de competitie verloren (2-0). Jong Volendam was in het Kras Stadion trefzekerder, waar OFC (zon) meerdere mogelijkheden op een beter resultaat liet liggen.

3e klasse zaterdag

De derby in de 3e klasse werd zaterdag gewonnen door Fortuna W. (zat). ZVC’22 werd thuis met 5-2 verslagen, waardoor de ploeg naar de 3e plek steeg. OFC (zat) verloor kansloos met 3-0 van Castricum en is net als ZVC’22 nog puntloos.

4e klasse zaterdag

Zowel ZCFC en Blauw Wit W. wisten zaterdag tegen respectievelijk St.Adelbert (3-2) en Wieringermeer (2-4) te winnen. Hierdoor nestelen beide ploegen zich in de (sub)top van de competitie. WSV’30 (zat) won in de derby met RCZ (zat) met 4-1.

5e klasse zaterdag

Na 3 nipte nederlagen, bleef Jisp dit keer knap aan de goede kant van de score. Tegen Andijk, dat alle wedstrijden (ruim) had gewonnen, werd met 3-2 verslagen.

Klik hier voor alle (andere) uitslagen van de wedstrijden op zaterdag

Klik hier voor alle (andere) uitslagen van de wedstrijden op zondag

1e klasse zondag

Assendelft wist tegen het eveneens puntloze FC Uitgeest het eerste punt in de competitie binnen te halen. Met 10 man wist de ploeg alsnog de gelijkmaker (1-1) te forceren. Fortuna W. hield met 0-0 stand tegen koploper AFC’34.

2e klasse zondag

Saenden liep hardhandig tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. Medemblik was met maar liefst 7-1 te sterk. KFC wist bij ZAP met een 1-4 zege, de eerste punten binnen te halen. 

3e klasse zondag

SVA kon de koppositie ook pakken, doordat Sporting Krommenie, Alliance’22, tot zondag koploper, op een knappe 1-1 hield. Hercules Zaandam won met 3-2 van TABA, terwijl WSV’30 en RCZ thuis verloren van VSV (3-4) en Nieuw West Utd (1-2).


Op de foto boven scoort Jullian Bakker van ZCFC (JO10) als pupil van de week tegen St.Adelbert (wij denken dat het niet telt, maar het was een mooi doelpunt). Dit is een screenshot van een Facebookfilmpje van ZCFC. Als je zelf een mooie actiefoto hebt geschoten die je terug wil zien op De Orkaan, mail dan naar sport@deorkaan.nl

Door: Marco van Langelaar

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *