De Zaanse nieuwswebsite DeZaanOnline.nl is niet meer. Het initiatief van Eric Sellmeijer (Democratisch Zaanstad) en Harrie van der Laan (Partij voor Ouderen en Veiligheid) is na 10 maanden ter ziele.

In november werd het laatste item geplaatst (“Wethouder bezoekt Blauwe Zones”), in december was het stil op de site, begin 2015 is de site offline gehaald, wie nu naar het adres surft komt terecht bij internetprovider Antagonist.

De nieuwssite begon voor de gemeenteraadsverkiezingen en had volgens blogger Erik Schaap een hoog POV/DZ-gehalte. Wie achter de site zaten was aanvankelijk niet duidelijk maar na een paar weken werd er een colofon toegevoegd met daarin de namen van Sellmeijer en Van der Laan. Alleen was Van der laan ‘vergeten’ zijn nevenfunctie te melden bij de gemeente…

sellmeijer zaanstadToen de beide heren toetraden tot de raad werd deze ommissie goedgemaakt. Zo kon Sellmeijer trots melden dat hij Eigenaar/redacteur bij dezaanonline.nl was. In het meest recente overzicht is hij onbezoldigd “Student Fietstechniek” (naast onbezoldigd blogger en onbezoldigd website-onderhouder).

Het Twitteraccount (198 volgers) bestaat nog wel, maar bevat ook geen updates meer na 8 november 2014.

Op Facebook kan je de 75e vriend van DeZaanline.nl worden, maar veel krijg je er niet voor terug, ook daar is het stil.

Via het Internet Archive zijn nog een paar oude DeZaanOnline’s te bekijken.

dezaanonline wayback